Abonnementsartikel

Skovle der skal være stærkere, uden spild og lette at fylde lanceres af ALO Danmark

Et skovlprogram på seks forskellige modelserier med i alt 21 varianter er ALO Danmark A/S bidrag til Agromek. Skovlprogrammet er udviklet af Ålö Maskiner A/B, som ejer den tidligere Veto frontlæsser-fabrik i Skive, hvor skovlene produceres.

Der er tre fokuspunkter for de nye skovlserier:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lette at fylde

For at skovlene skal være lette at fylde og tømme har Ålö udviklet et konisk design på skovlene. Ved skovlsiden er bredden størst, cirka 10 cm. Derfor skal materialet ifølge Ålö ikke presses ind i skovlen, hvorved fyldningen foregår i en let og rolig bevægelse, således at skovl, læsser og dæk ikke udsættes for unødvendig belastning og slitage.

Nyt design

Skovlene har fået et "Non-drop" design.

Deres fyldevinkel er øget med fem grader i forhold til det vandrette plan. Gavlene er laserskåret, så de får et buet forløb. Derved kommer skovlspidserne meget højt op, når skovlen fyldes. Derfor udnyttes skovlens rumfang ifølge fabrikanten optimalt, og skovlen taber ikke materialet.

Stærkere skovle

På baggrund af at skovle i dag udsættes for flere og flere kræfter og endnu flere arbejdstimer end tidligere har Ålö valgt at producere skovlene i en ekstra kraftig type stål.

Vridningsstyrken, den grænse der er for deformation, er øget med 50 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er de brede skovle forsynet med en rund og profilpresset dobbelt ryg og bagplade i hele skovlens bredde.

Flagskibet

Som flagskib i det nye skovlprogram er der udviklet en HD – Heavy Duty-serie. Der er her tale om en meget kraftig entreprenørskovl med indlagt ekstra forstærkning i ryggen. På gavlpladerne er der en yderligere lodret forstærkning, som samtidig støtter det 20 x 200 mm tykke skærstål.

Med denne skovl forsøger Ålö at serieproducere en meget kraftig skovl, således at disse ikke længere behøver at blive specialfremstillede.