Abonnementsartikel

Ingemann Larsen A/S bliver Hankmo-forhandler på Mors, Salling og Thy

Maskinforretningen Ingemann Larsen A/S i Frøslev på Mors har indgået en samarbejdsaftale med importøren Interforst om at dække Mors, Salling og Thy som forhandler af Hankmo-spaderulleharver.

- Vi har gennem længere tid undersøgt de forskellige fabrikanter og havde overvejet selv at begynde at importere et mærke, men vores overvejelser endte hver gang med, at Hankmo tilbød den bedste kvalitet til rette pris. Derfor valgte vi samarbejdet med Interforst, der har importen til Danmark, siger Per Larsen, medindehaver af Ingemann Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at harvetypen passer godt til moderne landbrug, hvor der ofte skal indarbejdes snittet halm i jorden eller måske arbejdes med reduceret jordbearbejdning.

- Den arbejder præcist i de øverste jordlag, hvor den biologiske aktivitet er stor, og hvor en god opblanding af materialet med jord er vigtig. Samtidig er den god til at fremkalde spiring af ukrudts- og spildfrø, mener Per Larsen.

Interforst overtog importen af Hankmo-harverne i midten af 1990"erne. I dag aftager Interforst over halvdelen af den finske fabriks årsproduktion.

Ingemann Larsen er autoriseret New Holland-forhandler og beskæftiger 43 medarbejdere.