Abonnementsartikel

Turbovent viser et udvidet program af naturlig ventilation

Turbovent møder frem til Agromek med et udvidet program til naturlig ventilation, og ifølge virksomheden er der penge at spare med produkterne.

- Ventilationsanlægget udgør efterhånden en større del af bygningen, hvilket betyder, at omkostningerne til byggeriet totalt kan nedbringes med vores systemer, fortæller Turbovent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For eksempel kan udsugningsdelen i kippen være op til 240 cm bred. Denne del af bygningen ligger i ventilationsentreprisen og går fra gavl til gavl, idet den del, der ikke er ventilationsåbning, bliver erstattet af lysplader i samme materiale som ovenlyskippen.

- Det meste af væggen kan spares bort og lægges over på ventilationsentreprisen, idet Turbovent har udviklet flere løsninger, fortæller selskabet.

Nyhedsstjerne til et produkt

En af de løsninger, som Turbovent præsenterer på Agromek, er et nyudviklet Tex rullegardin, som har fået en stjerne af juryen. Med dette kan hele væggen rulles ned, og i princippet behøver man kun en sokkel, hvorpå rullegardinet monteres, oplyser selskabet.

Et lysgardin er en anden Turbovent-løsning. Her anvendes de samme materialer som i kippen, nemlig en tolags lys, gennemsigtig plade, som kan hæves og sænkes automatisk eller manuelt.

Vil man have luften styret under indsugning, kan en lysventil være løsningen. Den kan lede luften ind langs loftet i stalden. En traditionel vægkonstruktion anvendes.