Bogballe præsenterer en calibrator til handelsgødningsspredere, som elektronisk kan skifte mellem normal- og kantspredning.

- Nu er det blevet endnu nemmere at skifte mellem de to spredesystemer, som begge er kendetegnet ved stor nøjagtighed, fortæller Bogballe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rotationsretningen ændres, når der skiftes fra normal- til kantspredning, således at spredeskiverne roterer i modsat retning. Dermed er Trend-konceptets kantspredning i funktion.

Skiftet foretages elektronisk fra førersædet ved to tryk på Calibrator 2003.

Andre funktioner er fuldautomatisk indsåning og 100 procent kørselsuafhængighed.

Eksisterende Calibrator"er af typen 2003 kan opdateres til elektronisk skift via Bogballes hjemmeside, www.bogballe.com.

Håndter storsækkene

En anden Bogballe-nyhed på Agromek er storsækløfteren BM 1250. Den sikrer forøget kapacitet og forbedret økonomi, når der udbringes handelsgødning, fortæller Bogballe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Optimeringen opnås ved at bruge sprederen til dens egentlige formål, nemlig at sprede gødning. Med storsækløfteren klares gødningshåndteringen i én arbejdsgang. Det betyder, at der kan spredes handelsgødning på et meget stort areal i løbet af kort tid. Kapaciteten kan øges med yderligere fire-seks hektar i timen, når der anvendes storsækløfter sammen med sprederen, fortæller Bogballe.