Abonnementsartikel

Analytikere vurderer, at Caterpillar vil afvikle sine aktiviteter inden for mejetærskere

Når Caterpillar har afviklet sine aktiviteter inden for traktorer, vil det være mest logisk, at selskabet også afvikler sine aktiviteter inden for mejetærskere.

Det vurderer analytikere fra Merrill Lynch ifølge Markedsorientering fra Danske Maskinhandlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Analytikerne vurderer, at det er sandsynligt, at Caterpillar vil lave en aftale med Claas, der ligner den, som er indgået med Agco.

Caterpillar og Claas America driver en ny mejetærskerfabrik i Sarp County som et joint venture. Det er denne fabrik, som analytikerne vurderer som det næste skridt for Caterpillar i afviklingen af sin produktion af landbrugsmaskiner.

Lukker motorfabrik

Caterpillar er i øvrigt i færd med at reducere medarbejderstaben med 900 ansatte på verdensplan.

Det sker ved at lukke Perkins-motorfabrikken i Shrewbury i England med 520 ansatte og ved at 420 ansatte på udvalgte fabrikker i USA trækker sig tidligere tilbage end planlagt. Hvis der ikke findes 420 ansatte, som frivilligt trækker sig tilbage, skal der fyres et antal ansatte på de amerikanske fabrikker.

Den engelske produktion af motorer skal flyttes til andre fabrikker i koncernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reduktionen i medarbejdertallet ventes at være gennemført inden den 30. juni 2002. Det fremgår af Caterpillars hjemmeside.

- Disse tiltag er vigtige skridt i vore bestræbelser på at reducere vore omkostninger, forbedre effektiviteten og udnytte globale synergieffekter for bedre at kunne betjene vore kunder, siger Caterpillars formand og administrerende direktør, Glen Barton.

I forbindelse med lukningen af det engelske anlæg, må Caterpillar hensætte 55 millioner dollars til skat, men bortset fra denne post, er ledelsen fortsat fortrøstningsfuld med hensyn til 2001-regnskabets resultat.