Abonnementsartikel

JF udnævnte på Agromek årets forhandler i Danmark og årets udenlandske distributør

Det står intet sted skrevet, at det skal tage 27 år. Men ikke desto mindre har Herborg Smede- og Maskinforretning, Videbæk, i 27 år forhandlet maskiner fra JF-Fabriken, og nu har JF Team Danmark anerkendt indsatsen ved at udnævne maskinforretningen og dens ejere til "Årets JF-Servicecenter".

Valget stod mellem de i alt 42 autoriserede centre i Danmark, og hæderen er en anerkendelse af den indsats, der er ydet for JF Team Danmark i 2001.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herborg Smede- og Maskinforretning var blandt de første full-line JF-Servicecentre. Som sådan er forretningen med hovedaktionær Oluf Poulsen i spidsen også JF-FeederCenter. Dermed tilbyder forretningen et forhøjet beredskab med hensyn til såvel reservedele som service.

Der bliver også solgt redskaber fra Lemken, som er specialist i moderne redskaber til jordbearbejdning – med og uden pløjning.

Med virkning fra januar 2002 er der startet et generationsskifte. Sønnen, Jens Poulsen, og svigersønnen, Keld Andersen, har med virkning fra den 1. januar 2002 købt en tredjedel af aktierne.

Trods mund- og klovesyge

Med en eksport på 90 procent af sin samlede produktion er JF afhængig af dygtige importører og distributører rundt i den ganske verden.

Derfor er det ikke underligt, når JF gerne vil markere, når en udenlandsk importør, der har gjort en særlig indsats. Denne særlige indsats blev i 2001 ydet af det engelske firma WestMac Ltd., der siden 1992 har importeret JF-maskiner til det store marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frem til 1996 var England på top fem listen over koncernens vigtigste eksportmarkeder, men BSE-krisens start i 1996 førte til voldsomme ændringer og dramatiske fald i markedet, skriver JF i en pressemeddelelse.

Som om kogalskaben ikke var nok, blev landet også ramt af en meget kraftig epidemi af mund- og klovesyge i 2001, som gjorde livet endnu mere surt for de engelske kvægbrugere med såvel malke- som kødkvæg.

- Trods disse hårde odds er det lykkedes WestMac at gennemføre en succesfuld kampagne for salget af JF-maskiner i England, og på eftermarkedet har firmaet også haft succes, sagde Søren Leth, eksportchef hos JF-Fabrikken, i sin begrundelse for hæderen.