Abonnementsartikel

Når der skal bekæmpes enkimbladet og tokimbladet ukrudt i hvede, rug, triticale og vårbyg er Hussar et interessant produkt

Den 21. december 2001 fik Aventis CropScience et vigtigt brev fra Miljøstyrelsen. Styrelsen havde nemlig godkendt Hussar til bekæmpelse af ukrudt i hvede, rug, triticale og vårbyg.

Midlet var med i forsøgsplanerne til bekæmpelse af rajgræs som ukrudt i vinterhvede i landsforsøgene 2001, og i Oversigt over Landsforsøgene står der følgende i konklusion:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Hussar er et særdeles effektivt middel mod rajgræs. I de kommende år skal mulighederne for at anvende en behovsbestemt dosering undersøges, idet der synes at være store muligheder for at reducere dosis og dermed forbedre økonomien."

Men Hussar egner sig ikke udelukkende til bekæmpelse af rajgræsser i vinterhvede. Midlet har også en god effekt mod tokimbladet ukrudt og en række andre græsser, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Desuden kan det med fordel bruges om foråret som opfølgning på en efterårsbekæmpelse.

Renser op

Hidtil har bekæmpelsen af græsukrudt i vintersæd fundet sted om efteråret uden gode muligheder for at lave opfølgende behandlinger om foråret. Men nu er der med Hussar i paletten mulighed for at komme igen om foråret, fremhæver Aventis.

Blandt andet påpeger firmaet, at der kan doseres anderledes og lavere i efterårets bekæmpelse af såvel græsukrudt som tokimbladet ukrudt, når der er mulighed for at komme igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Doseringen af Hussar skal vælges udfra det ukrudt, der skal bekæmpes. Mindste dosering pr. hektar er ifølge Aventis 50 g og højeste dosering 200 g.

Produktet leveres i pakninger med fem vandopløselige poser á 200 g.

Yderligere oplysninger om Hussar kan findes på internettet på adressen www.huss ar.dk