Abonnementsartikel

Tirsdag den ottende januar viser fem landmænd i Bramming-området deres kvægstalde frem

Fem landmænd i Bramming-området vil den ottende januar 2002 vise, hvad de har foretaget af nyindretninger og nyinvesteringer i det forløbene år. Det sker i forbindelse med det årlige arrangement "Åben Stald," som Bygningskontoret for Sydjylland og Fyn står for.

De fem ejedomme vil specielt vise eksempler på løsninger i forhold til ungdyrstalde, hvor der i flere af staldene er valgt løsninger med løsdrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmand Lars Boel Hansen i Sejstrup har fået sit tidsforbrug i stalden halveret, siden han tog sin nye ungdyrstald i brug. Det vil han fortælle om, når han viser sin stald frem med de løsninger, han har valgt.

I år har Sydvestjysk Landboforening Varde taget initiativ til to arrangementer, der vil efterfølge Åben Stald-dagen. Ved de to arrangementer vil driftsøkonom Vagn Sørensen, Landbrugscentret i Varde, fremlægge og gennemgå investerings- og rentabilitets-beregninger på en af de ejendomme, der deltager i Åben Stald.

Man kan få mere at vide om hvor og hvordan Åben Stald-arrangementerne løber af stabelen ved at henvende sig til Bygningskontoret for Sydjylland og Fyn.