Abonnementsartikel

Forskning og erhverv går sammen om økologisk offensiv rettet mod storkøkkener

Forskere fra Fødevaredirektoratet og Danmarks Tekniske Universitet går nu i gang med at analysere og udvikle markedet i tæt samarbejde med nordiske grossister og producenter, der leverer økologi til catering.

Det nye netværk mellem forskere og producenter skal afprøve konkrete ideer til produkter, distribution og information.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Via det etablerede samarbejde håber de to parter på, at den nordiske førerstilling på området kan gøre catering til en stabil afsætningskanal for økologiske fødevarer, samt at et stabilt nordisk hjemmemarked vil åbne vejen til det store europæiske marked.

Baggrunden for samarbejdet er en forventning om, at fremtidens forbrugere i stigende grad vil efterspørge økologi ikke bare i supermarkedet, men også når de spiser uden for hjemmet.

Med Danmark som trækkraft har de nordiske lande længe arbejdet sammen om at udveksle viden om økologi i de store køkkener.

Erfaringerne fra det nordiske samarbejde, der støttes af Nordisk Industri Fond, er samlet i en rapport med titlen Organic Foods In Catering – The Nordic Perspective, som nu er på gaden.