Der har tidligere været indikationer om, at der var sket nogle uregelmæssigheder ved BSE-test i den tyske delstat Bayern.

I første omgang var der fokus på 270 stk. kvæg, som formodedes ikke at være testet efter forskrifterne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu har sagen udviklet sig , så hele den tyske eksport er i fare for at blive lukket.

De 270 stk. kvæg har skabt en særdeles stor usikkerhed om BSE-testen på det berørte laboratorium, hvorved testresultaterne af yderligere 39.000 stk. kvæg fra laboratoriet ikke har kunnet give en tilstrækkelig garanti for, at dyrene var BSE-fri, skriver UgeNyt fra Kødbranchens Fællesråd.

De tyske myndigheder har udstedt påbud om, at kød fra de berørte dyr ikke måtte bringes i handel. Det drejer sig i enkelte tilfælde om dyr slagtet i juni 2001.

Efterfølgende har de tyske kontrolmyndigheder opsporet og konstateret, at visse mængder af kødet er eksporteret til Sverige og Rusland, samt at yderligere 1.400 tons er indgået i fødevarehjælpen til Nordkorea.

De tyske myndigheder betegner skandalen som uoprettelig, og mener at Tysklands troværdighed har lidt skade, hvorved flere måneders arbejde for at garantere BSE-frit oksekød på eksportmarkederne er ødelagt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er der fokus på, hvordan de russiske myndigheder vil reagere over for denne episode. I øjeblikket foretages der inspektion i Tyskland svarende til den inspektion, der netop er gennemført i Danmark. Inspektionen har til formål at vurdere Tysklands fremtidige muligheder for eksport til Rusland.