Efter to måneder med noteringer under 10 kr. pr. kg har svineproducenterne udsigt til bedre indtjening i foråret, vurderer Danske Slagterier.

I slutningen af december sidste år faldt noteringerne til 9,70 kr. pr. kilo – og den pris har været gældende siden. Med den forventede stigning i noteringerne i foråret kommer afregningspriserne igen over 10 kr. pr. kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dermed kommer vi atter på et niveau, hvor der er en fornuftig indtjening for svineproducenterne. I gennemsnit har producenterne produktionsomkostninger på 9,50 kr. pr. kilo, siger Bent Claudi Lassen.

Nedgang følger

Han forklarer de forventede stigninger i afregningspriserne i de kommende uger med en øget efterspørgsel på skinker i Europa og en fortsat god afsætning til tredjelande.

Skinkepriserne stiger normalt på denne tid af året. Dertil kommer, at der fortsat er god gang i eksporten til Japan. Det kommer især de danske svineproducenter til gavn.

- Der er grund til, at svineproducenterne bruger de gode priser her i foråret til at konsolidere bedrifterne, så man er godt rustet til magre tider senere, som vi forventer kommer i andet halvår, siger Danske Slagteriers formand.

Danske Slagteriers prognose forudsiger en gennemsnitspris før efterbetaling på ca. 9,50 kr. for hele året 2002. Altså en pris på niveau med produktionsomkostningerne. Hvis prognosen holder vil det betyde, at svineproducenterne får ca. 1,75 kr. mindre pr. kilo end de fik sidste år.