Abonnementsartikel

Symptomer på udbrud af mund- og klovesyge i England, men de første tests er negative

Det engelske landbrugsministerium har dekreteret stop for dyretransporter i et område på otte kilometers radius omkring en besætning i Hawnby i North Yorkshire.

I besætningen er der fundet symptomer på mund- og klovesyge hos to får.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Besætningen blev slagtet i forbindelse med bekæmpelsen af mund- og klovesyge i august sidste år, men der blev ikke fundet mund- og klovesyge hos dyrene, oplyser BBC.

Farmen havde netop fået sat nye dyr ind, og mistanken om mund- og klovesyge er opstået efter et ordinært veterinærbesøg, som følger op på de genetablerede besætninger.

Efter mistanken er opstået, er veterinærmyndighederne i færd med at undersøge de fire besætninger i området, som har leveret dyrene til den mistænkte besætning.

BBC meddeler imidlertid, at de første test af fårene er negative, men der kan ifølge Danske Slagterier gå op til 96 timer, før diagnosen kan be- eller afkræftes.

På baggrund af mistanken opfordrer Danske Slagterier landmænd og vognmænd i Danmark til at være meget agtpågivende med smittebeskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ikke konstateret mund- og klovesyge i Storbritannien siden september 2001, og landet har derfor været erklæret fri for mund- og klovesyge.