Komatsu Forest har med egne ord taget et gigantisk skridt i udviklingen af udkørselsmaskiner. De to helt nye udkørselsmaskiner, modellerne 855 og 865, er de første i den nye generation af udkørselsmaskiner fra Komatsu Forest, som skal løfte udkørselsmaskiner til et nyt niveau. De er blandt andet udstyret med ny motor, ny transmission, ny kabine.

Begge er de udviklet til alle opgaver fra udtynding til ren afdrift. Og med to nye kraftfulde udkørselsmaskiner i midterfeltet er det muligt at vælge den allermest egnede model til de forestående opgaver og forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimeret udnyttelse

Komatsu Forest 855 er alsidig og smidig med en lasteevne på 13 tons, og Komatsu Forest 865 er endnu mere kraftfuld og effektiv med sine 15 tons lasteevne. Begge modeller er udstyret med den nye miljøvenlige E3 Power motor, som giver maskinerne deres mange kræfter. De nye motorer har ikke alene høj ydelse og god arbejdskarakteristik. De har også en god forbrændingseffektivitet, som giver et meget lavt brændstofforbrug.

Motorerne er såkaldte SCR motor, Selective Catalytic Reduction, der er bedre kendt i Danmark som Adblue. SCR teknologien opnår en reduktion i nitrogenemission ved at installere en speciel katalysator på udstødningssystemet, hvor man automatisk sprøjter DEF væske ind i udstødningen.

De nye motorer er optimeret efter at opnå den bedste brændstofforbrænding og udnyttelse. Dette reducerer yderligere antallet af partikler til et meget lavt niveau, hvilket gør brugen af dyre partikelfiltre unødvendig, lyder udmeldingen fra Helms TMT-Centret, der forhandler Komatsu Forest i Danmark.

Den nye motor er koblet med et nyt transmissionssystem, som selv tilpasser sig last, terræn og forhindringer. Den hydrostatiske transmission og diesel motorens karakteristik er optimeret i forhold til hinanden for at give den maksimale trækkraft. Derfor er det muligt at øge kørehastighed, selv når terrænet er udfordrende.

Høj ergonomi

De to nye udkørselsmaskiner har også fået en ny kabine, som er større i alle retninger. Selve følelsen af mere plads i kabinen er slående. Udsynet er ligeledes forbedret, både op ad, ned ad og til siderne, hvilket gør kranbetjening lettere og mere afslappet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Førermiljøet har også fået et lavere lydniveau. Det ergonomiske sæde er specielt udviklet og designet til skovmaskiner. Oven i alt dette kan man lægge en række øvrige små ændringer, som gør hverdagen i kabinen endnu mere komfortable og giver føreren en meget komfortabel arbejdsplads.

Både Komatsu Forest 855 og Komatsu Forest 865 er udstyret med Komatsu Comfort Bogie, som giver ekstrem mobilitet og stabilitet. MaxiXplorer 3.0 kontrolsystemet sikrer, at Komatsu Forest 855 og Komatsu Forest 865 har markedets bedste maskinstyrings- og produktions opfølgningsprogram.