Abonnementsartikel

Nyt skolesamarbejde om uddannelserne til jordbrugsteknolog og agrarøkonom mellem TietgenSkolen og Dalum Landbrugsskole

TietgenSkolen, med Nordisk Landbrugs Akademi, og Dalum Landbrugsskole i Odense har aftalt at samarbejde om uddannelsen til jordbrugsteknolog, som er hjemmehørende på Nordisk Landbrugs Akademi. Dalum Landbrugsskole har i forvejen agrarøkonomuddannelsen.

Samarbejdet vil bestå i, at den landbrugsfaglige del af uddannelsen til jordbrugsteknolog foregår på Dalum Landbrugsskole, for at drage fordel af det større landbrugsfaglige lærerkollegium, som findes der. Herved kan der drages fordel af et større og stærkere fagligt miljø omkring både uddannelsen til jordbrugsteknolog og til agrarøkonom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De økonomiske dele af uddannelserne vil blive gennemført på TietgenSkolen, hvor der er et stort lærerkollegium og miljø omkring disse fag på afdelingen for akademi-uddannelser som markedsføringsøkonom, finansøkonom og serviceøkonom.

De to skoler bidrager hver for sig til samarbejdet med de kompetencer, hvor de er stærke, til fordel for de studerende på begge uddannelser. Nye jordbrugs-teknologstuderende vil fra ca. 1. september 2002 starte uddannelsens 1. del på Dalum Landbrugsskole.

Der regnes med en årlig tilgang på ca. 80-90 studerende på de to uddannelser. Uddannelsen til jordbrugsteknolog er to-årig, medens agrarøkonomuddannelsen er på halvanden år. Begge uddannelser optager unge, der er uddannet som faglærte landmænd, men uddannelsen til jordbrugsteknolog optager også unge med studentereksamen uden en faglig uddannelse.