Abonnementsartikel

Et håndholdt system til positionsbestemt arbejde fra FarmScan er nyt på det danske marked

FarmScan har lanceret et håndholdt system til positionsbestemt arbejde i marken på det danske marked.

Systemet er et såkaldt palm-guidance system og er udviklet i et samarbejde mellem FarmScan og Satcon System. FarmScan har udviklet hardwaren, mens Satcon System har stået for softwaren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt unikt, fordi det er baseret på PalmOS – og ikke Windows CE. Det gråtonede display har med sit lave strømforbrug sine fordele frem for et farvedisplay. For eksempel har batteriet en meget længere levetid, siger Michael Westerby, direktør for FarmScan i EU.

Systemet er en videreudvikling af FarmScans systemer til positionsbestemt opmåling af marken, og selve navigationen er ny i det nye system.

Systemet har en elektronisk skummarkør og 22CX doseringssystem til såmaskiner, kalk, gødningsspredere og sprøjter, og FarmScan forventer sig meget af produktet på det danske marked.

- Det har EU-Kommissionens blå stempel til opmåling, fortæller Michael Westerby.

Desuden blev produktet tildelt to stjerner af juryen på årets Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom systemet er nyt i Danmark, er det ikke nyt på det europæiske marked. Og andre nationaliteter har taget godt imod palm-guidance systemet.

- Vi har solgt over 800 siden Agritechnica-messen. Primært til tyske og franske landmænd, men også til myndigheder i EU-regi, fortæller Michael Westerby.

Få hjælp af et grafisk kørespor

En anden nyhed fra FarmScan er en doseringscomputer kaldet farmlap, som er kombineret med grafisk kørespor og grafisk visning af udført arbejde. Det GPS-baserede styresystem kan også lede traktorføreren hen til et sted på marken, hvor arbejdet er blevet afbrudt, ligesom det kan kortlægge forhindringer i marken.

- Vi er de eneste, der kan tilbyde sådan et produkt. Det er meget brugervenligt og en god hjælp i markarbejdet, fortæller Michael Westerby.

Foruden produkternes egenskaber fremhæver FarmScan også prisen som en faktor, hvor FarmScan kan gøre sig gældende i konkurrencen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan tilbyde en komplet pakke med palm-computer, lysbar, software, antenner og oplader til en særdeles konkurrencedygtig pris, siger Michael Westerby.Foto1: