Abonnementsartikel

Økonomisk går det meget værre for Steff-Houlberg end forventet

Regnskabstallene for første kvartal afslører, at Steff-Houlberg økonomisk er ude i tovene. Således halter selskabet langt efter fusionspartneren Danish Crown.

Perioderesultatet i Steff-Houlberg svarer til en restbetaling på 15 øre pr. kg. – mens det tilsvarende tal for Danish Crown er mere end 80 øre pr. kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed har en typisk svinebonde med 5.000 slagtesvin sat næsten en kvart mio. kr. til ved at levere til Steff-Houlberg i stedet for Danish Crown.

- Resultatet er klart utilfredsstillende og forskellen over til de 30 øre, der var i indtjeningsforskel over til Danish Crown i seneste regnskabsår, er blevet større, siger bestyrelsesformand Bent Maribo.

Regnskabstallene kom frem på et lukket repræsentantskabsmøde onsdag den 27. februar.

Der er flere årsager til det dårlige resultat i Steff-Houlberg: Kunderne går i forbindelse med en fusion ofte direkte til det fortsættende selskab, dårlig ledelse i Ringsted, omkostninger til strejker og personaleflugt blandt de dygtige medarbejdere, mens dem der bliver tilbage ikke er specielt motiveret med udsigten til en fusion.

- Vi har derfor også fortsat de tiltag, der løbende er sat i gang i virksomheden, med henblik på en forbedring af den kortsigtede indtjening – som vi forventer slår igennem i de kommende måneder, siger administrerende direktør Gert Kjeldesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overfor Børsen afviser formanden for bestyrelsen i Danish Crown, Niels Mikkelsen, at den oprindelige fusionspakke skal justeres på grund af de aktuelle forskelle i indtjeningen.

- Vi holder de aftaler, vi har indgået, siger han.