Hvis man placerer sig midt i Polen rent geografisk rammer man uvilkårligt byen Kutno. Det er præcis her, Kongskilde Industries netop har taget de første spadestik til en investering på over 50 mio. kr. i udvidelsen af sit fabriksanlæg.

Siden 1997 har Kongskilde overflyttet produktion til fabrikken i Kutno, hvor fabriksarealet til dato har været på 4.500 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det bliver nu udvidet til 11.300 kvadratmeter, og det kan ske, efter der er købt en nabogrund på 9,1 hektar.

Flytter mere produktion

Når den nye fabrik står færdig i slutningen af 2002, er det meningen, at der skal flyttes yderligere produktion fra Danmark og Tyskland til den polske fabrik.

- Medarbejderne i Polen arbejder efter vestlig standard, og vi har de nødvendige faciliteter til rådighed i lokalsamfundet, siger Per Michelsen, adm. direktør for Kongskilde Industries.

Lønomkostningerne er også lavere i Polen. Hertil kommer, at Polen er centralt placeret i forhold til markederne i såvel EU som i de tidligere østlande.

Et andet væsentligt faktum er, at produktionen kan rationaliseres i det nye fabriksanlæg, hvor der på de ekstra 6.800 kvadratmeter kan produceres lige så meget, som der nu bliver produceret på 50.000 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Moderne fabrik

Kongskilde fremhæver, at det fabriksanlægget i Kutno efter udvidelsen og ombygningen vil fremstå som Europas mest moderne fabrik til landbrugsmaskiner.

Blandt andet vil der blive opstillet moderne maleanlæg, som sikrer en endnu bedre finish og holdbarhed på de producerede maskiner.

I montageafdelingen vil det også være muligt at samle maskinerne efter kundeønsker og efter behovene på de mange markeder, som Kongskilde eksporterer til.

- Det giver mulighed for at mindske lagrene og øge leveringssikkerheden, siger Per Michelsen.

Styringen sker med et avanceret IT-system, som Kongskilde har opbygget på verdensplan i koncernen inden for de seneste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Polsk entreprenør

Efter et meget grundigt forarbejde har Kongskilde overladt arbejdet med fabriksudvidelsen til en polsk entreprenør, der har totalentreprise på projektet til godt 50 mio. kr.

For nogle år siden blev fabrikken udvidet med 1.500 kvadratmeter, og den gang var det også en polsk totalentreprenør, som forestod arbejdet.

Og erfaringerne fra dengang var så positive, at det er uden betænkeligheder, at valget igen er faldet på en lokal entreprenør.