Abonnementsartikel

Kloakmessens fremtid afhænger af igangværende evalueringer

Kloakmestrenes formand, Verner Kristiansen, havde inden kloakmessen i Brædstrup indgået et væddemål, som forpligtede ham til at ro over Mariager Fjord i en bundfældningstank, hvis det samlede besøgstal i de to dage rundede 2000.

Under messen var han selv lidt nervøs ved sin udmelding, men den skulle vise sig at være ubegrundet. Besøgstallet endte på 867.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv havde formanden skudt på omkring 1500, så umiddelbart var han lidt skuffet, da de 867 var en kendsgerning.

- Men de 867 besøgende har været 100 procent værd at gå efter. Der er blevet solgt for mange tusinde kroner på de to dage. Nogle udstillere har solgt for over 400.000 kroner, siger Verner Kristiansen.

Stor tilfredshed

Euforien var dog ikke til at tage fejl af, da han blev bedt om at gøre status.

- Det er lidt ligesom den følelse, man havde da man fik sin første kæreste. Det er helt vildt og fantastisk. Det er en stor oplevelse som formand at gå rundt på messen til sine medlemmer, og alle siger, at det bare er en rigtig god messe. Jeg er vant til at løse kloakproblemer hos fru Jensen, og der er langt derfra og til at være på i flere dage. Jeg er meget tilfreds, understreger Verner Kristiansen.

Der er i øjeblikket en evaluering af fagmessen i gang baseret på rapporteringer fra udstillere og besøgende. Udfaldet af dem kommer til at påvirke messen fremtid. De ligger efter planen klar, når foreningen har sit næste bestyrelsesmøde 23. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fået tilkendegivelser fra udstillerne, som mente, at vi nemt kunne holde en messe hvert år. Andre har sagt, at det er nok med en messe fra os hvert andet år. I så fald kunne vi afholde en messe de år, hvor Rørcentret ikke afholder Rørcenterdage. Overordnet har mange sagt til mig, at vores messe er så vigtig, at de er nødt til at være med, og det er jeg rigtig glad for, siger Verner Kristiansen.

Sjov og alvor

Netop hensynet til Rørcentret kan komme til at spille en væsentlig rolle, mener formanden.

- Vi har selvfølgelig en del samarbejde med dem, og det vil være svært at have to kloakmesser samme år. Jeg mener, at det er tvivlsomt, om det kan lade sig gøre, selv om vi har lidt forskelligt målgruppefokus, siger Verner Kristiansen.

Fremtiden vil give svar på den udfordring. I mellemtiden glæder Verner Kristiansen sig over, at messen i hans øjne formåede at blande sjov og alvor sammen.

- En messe skal gøre folk glade. Det skal være en fest, hvor man hygger sig, men man skal også opleve en høj faglighed. Kan vi som arrangører formå at blande tingene sammen, så er det klart den bedste løsning, mener formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagmessen var også ramme for DM i kloakarbejde i tre kategorier. Danmarksmester som aut. kloakmester blev Henrik Langebjerg, ISS Kloak og industriservice A/S, Hillerød.

Danmarksmester som rørlægger blev Asgar Skou, Entreprenørfirmaet Clausen A/S, Nykøbing Mors.

Danmarksmester som elev blev. Brian Christensen, VAM, Aarhus.

Danmarks bedste kloakmesterleverandør blev Brdr. A & O Johansen A/S.