Abonnementsartikel

Folicur er effektiv også mod meldug i hvede

Folicur er et effektivt og fleksibelt svampemiddel i korn. Høj virkning mod de væsentlige svampesygdomme har gjort Folicur til et af de mest anvendte produkter i hvede.

Fleksibiliteten er tydelig eftersom Folicur har både forebyggende og helbredende virkning samt kan anvendes i hveden på alle aktuelle væsktstadier, alene eller i blanding med andre svampemidler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennem nogle år har en blanding af lige dele Folicur og Amistar har været det foretrukne valg til aksbeskyttelsen i mange marker. Fokus har i høj grad været rettet mod bekæmpelsen af septoria, men der er god grund til også at koncentrere sig om forekomsten af sygdomme i den tidlige del af foråret.

Risiko ved sen såning

De seneste vækstsæsoner har angrebene af hvedemeldug gennemgående været svage. Det må imidlertid ikke glemmes, at sygdommen kan forårsage betydelige udbyttetab under de rette betingelser.

Risikoen for meldug er generelt større ved sen såning. Efteråret 2001 var netop præget af mange sent såede hvedemarker.

Forsøg ved Danmarks JordbrugsForskning i 2001 bekræfter, at Folicur er et effektivt middel også mod meldug. Sammenlignet med andre løsninger placerer 0,5 liter Folicur anvendt i vækststadium 31 sig i toppen, når det drejer sig om bekæmpelse af meldug.

Vigtig observation

Folicur kan præstere et glimrende resultat ved at følge normal praksis i de senere års svampestrategi, hvor bekæmpelse iværksættes på begyndende angreb. Vigtigheden af en rettidig indsats må understreges, hvorfor hveden bør holdes under konstant observation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med Folicur opnås desuden den velkendte høje effekt mod gulrust. Erfaringer fra år med kraftige angreb af denne yderst tabsvoldende sygdom viser, at en strategi med lave doseringer kan give en god bekæmpelse.

Det er blot vigtigt at påbegynde behandlingen tidligt og sprøjte med maksimalt tre ugers mellemrum. Særligt i strækningsfasen er det væsentligt at holde de nydannede blade under konstant beskyttelse.Figurtekst 1: