Nogle køer får slidsår mellem yver og lårben omkring kælvningstidspunktet, fordi yveret er blevet for stort.

Virksomheden Nardos A/S i Knebel har forsøgt at løse dette problem i mange år og har nu fundet et produkt, der ifølge firmaet kan afhjælpe generne ved et for stort yver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man skal betænke, at det er et kompliceret sted, hvor problemet opstår. Oftest dannes en del fugt i området samtidig med, at der er varmt, hvilket igen tiltrækker urenheder. Dette skaber god grobund for bakteriedannelse. Det er derfor yderst nødvendigt, at man anvender et produkt, der kan afbalancerer disse forhold, det kan ikke nytte noget, at man anvender et hvilket som helst glidemiddel, siger Nils Erik Aamann, Nardos A/S.

Firmaet har fundet frem til midlet Vagizan, der er et naturprodukt, som er baseret på et ekstrakt fra morgenfrue-blomsten med det latinske navn Calendula officinalis, som ifølge Nils Erik Aamann er kendt for dens evne til at hele sår og rifter og samtidig virke blødgørende.

Fyldig skum

Produktet danner et fyldigt skum ved anvendelsen, og det danner en film på huden, der skulle forhindre sårdannelse.

- Vagizans evne til at genoprette huden og undgå, at slidsår opstår mellem yver og lårben, skyldes i høj grad det fyldige skum som indeholder den aktive ekstrakt af Calendula.

Nardos anbefaler også at anvende vagizan som børslim i forbindelse med fødsler hos grise, kvæg, heste, får, geder, hunde og katte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da skummet lægger sig i alle hulrum og danner en beskyttende hinde, vil dyret være beskyttet mod at rifter opstår, lover firmaet.

Vagizan fås i trykbeholder på 200 ml med et engangsrør for at lette påføring, f.eks. mellem yver og lårben.