Skibsmægler og administrerende direktør Hugo Pedersen kritiserer som mindretalsaktionær KFK forud for generalforsamlingen den 17. april.

Ifølge Børsen mener Hugo Pedersen, at Norsk Hydro har timet udmeldingen om et salg af sin aktiemajoritet meget dårligt, idet det pt. går dårligt for KFK.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor advarer han bestyrelsen mod at sælge i panik og opfordrer den til også at inddrage østeuropæiske selskaber i overvejelserne om potentielle købere.

Hugo Pedersen mener, at et salg til en stor international koncern på kontinentet eller USA vil reducere KFK til en lille filial og ledelsen til viceværter.

Han stiller sig tvivlende over for Farm Management-strategien, men mener omvendt, at købet af DPL er strategisk rigtig.

Hugo Pedersen har stillet flere forslag til generalforsamlingen. Blandt andet at fiskefoderkoncernen BioMar værdisættes, hvorefter aktierne uddeles til de enkelte aktionærer – eller at der udbetales udbytte på 30 procent.

Hugo Pedersen ønsker også korn- og foderstofdivisionen udskilt i et særskilt selskab, som enten skal sælges eller indgå i et joint venture med P.P. Hedegaard. Står det til Hugo Pedersen, bliver den internationale kornhandel også genoptaget.