Ifølge Økonomisk Ugebrev har Arla Foods udskudt den trecifrede millioninvestering i en tagatosefabrik i cirka et år.

Salget af tagatose har potentiale til at blive en milliardforretning, men der er også en stor risiko forbundet med investeringen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bestyrelsen skulle oprindeligt inden jul have bestemt sig til, hvor man ville bygge den nye tagatosefabrik, men den investering er foreløbigt lagt i mølposen, skriver Økonomisk Ugebrev.

- For at komme hurtigere ind på markedet har vi besluttet os for at finde en partner, som kan producere tagatose på sine eksisterende anlæg. Det har taget lidt længere tid, end vi havde regnet med, og vi har diskuteret med både danske og udenlandske kandidater – uden at jeg vil komme nærmere ind på, hvem vi har talt med.

- På sigt er det stadigvæk planen at opføre den nye fabrik, men hvor det bliver er endnu ikke besluttet, siger Kristian Eriknauer, business development manager i Arla Foods.

Han skønner, at Arla Foods vil kunne lancere tagatose på markedet i løbet af 2003. Både Kellogs Company, Kraft Foods og Coca-Cola har angiveligt vist stor interesse for det kaloriefattige sødemiddel.