Abonnementsartikel

Landbruget har ikke opgivet at få indfriet politiske løfter om jordskatten

Trods løfter fra Venstre om afskaffelse af jordskatten over fire år og fra de konservative om et loft på otte promille, kunne landbrugets ledere læse sig frem til, at jordskatten skulle blive, hvor den var. På 12 promille.

Landbruget erklærede, at dette løftebrud ville man tage fat i, inden regeringen blev ret gammel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Emnet har allerede været vendt i møder med de respektive ministre, men nu har Landboforeningerne og Dansk Familielandbrug i fællesskab skrevet til Folketingets Kommunaludvalg i et forsøg på at påvirke politikerne.

Tidligere har landbruget haft en forbundsfælle i henholdsvis Kristeligt Folkeparti og Dansk Folkeparti, når det har drejet sig om jordskatter.

Foretræde den 25. april

Landboforeningerne og Dansk Familielandbrug har fået tilsagn om foretræde i Kommunaludvalget den 25. april.

Landboforeningernes viceformand, Henrik Høegh, har vanskeligt ved at få Venstres ord om, at et skattestop betyder "stop i procenter, promille og provenu" til at rime med stigningerne i jordskatten.

- Fastholdelsen af et loft på 12 promille betyder, at landmændene skal af med 150 mio. kr. ekstra næste år på grund af de stigende vurderinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stigningen i landbrugets jordskat sættes i relief af, at regeringen har besluttet at fastfryse skatterne for ejerboliger, siger Henrik Høegh.

I forvejen betaler landbruget en milliard kroner i skat af sin landbrugsjord.