Abonnementsartikel

Tæt ved 400 eftersalgsmedarbejdere plus ledsagere fra 22 New Holland-forhandlere havde en festlig dag i Tørring - og om aftenen blev vinderne af den interne kappestrid offentliggjort i Vingsted Centret

Lørdag den 4. maj 2002 var en ganske særlig dag for eftersalgsmedarbejderne hos 22 af de 23 danske New Holland-forhandlere.

- Siden den 1. november har vores værksteds- og servicemedarbejdere deltaget i en intern kappestrid, som nu er afgjort, fortæller Christian Devantier, CBU-Manager hos New Holland Danmark A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt er der 650 eftersalgsmedarbejdere, og de godt 400 var mødt i Tørring for en sidste gang at deltage i en kollegial kappestrid – men denne gang på helt andre præmisser end i dagligdagen.

- Hver forhandler plus os fra New Holland Danmark stiller med seks medarbejdere, som skal konkurrere i halmballerulning, tømmerflåderæs, pæleklatring og race i gokart, forklarer Christian Devantier, mens medarbejderne ved 10-tiden om formiddagen kommer til i busser fra hele landet.

Hoppede over traktorer

Men før løjerne og konkurrencerne i Playland ved Tørring for alvor kunne starte for de cirka 700 deltagere, skulle de se et ægte stuntshow.

På græsset inde på gokartbanen var der opstillet fem New Holland-traktorer køler mod køler – tre i hver side, og Jesper Svanes Ford Capri var placeret for enden.

I den modsatte ende af Capri"en var en rampe, og Jesper Svane skulle nu vise, hvordan man foretager et spring hen over sådan en opstilling på en motocross-cykel. Men først kunne han lige vise, hvordan man kører en længere strækning udelukkende på baghjul, før det var tid at hoppe….

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klapsalverne lød bragende udover pladsen, da Jesper landede cyklen i grønsværen efter den lange svævetur over traktorkølerne og Ford Capri"en.

Herefter var der frit slag i de cirka 25 forskellige forlystelser, som Playland byder på. Dog var det ikke nemt at komme til tømmerflåderne, masterne og halmballerne, for her skulle konkurreres mellem forhandlerne. Dysten i gokart skulle først ske om eftermiddagen.

Vinderne

Tilbage til det, som var dagens helt overordnede mål, nemlig at opbygge en følelse af at være en del af New Holland-organisationen.

- Vi vil gerne bidrage til, at medarbejderne hos den enkelte forhandler både føler en teamånd derhjemme samtidig med, at de også føler sig som repræsentanter for hele New Holland-organisationen, forklarer Christian Devantier.

- Vi har haft konkurrencer på tre områder siden november, og det er på omsætning af reservedele, på månedlige kampagner og salg af vinterservice på maskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og nu har vi fundet tre vindere, som hver repræsenterer en forhandler.

- For at gøre konkurrencen fair er forhandlerne delt i tre grupper efter omsætningens størrelse, og hver størrelsesgruppe har en vinder.

- Vinder i gruppe A, de mindste forhandlere, blev J. Hundahl A/S, Thisted, i gruppe B, de mellemstore forhandlere, blev Jens Andersens Maskinforretning, Ulfborg, og blandt de største forhandlere løb Farmas A/S, Farsø og Viborg, af med sejren, fortæller Christian Devantier.

Flot indsats

- Jeg vil dog gerne understrege, at alle medarbejdere hos alle forhandlere har gjort en stor og flot indsats, pointerer Christian Devantier.

Efter dagens dyster i Playland kørte alle 700 deltagere til tre hoteller, hvorefter de kunne tage til en stor aftenfest i Vingsted Centret, hvor hædersbevisningerne blev overrakt – både for indsatsen på eftersalgsmarkedet og for dagens konkurrencer.