Abonnementsartikel

Monsanto kan notere fremgang i første kvartal blandt andet ved et godt salg af GMO-produkter

Monsanto har kunnet notere sig en 26 procent stigning i nettoindkomsterne i første kvartal. Et godt salg af GMO produkter har været en væsentlig årsag til koncernens indtjeningsfremgang. Det skriver Financial Times.

Normalt er årets første kvartal beskedent på grund af den skiftende vækstsæson på koncernens hovedmarkeder i Nord- og Sydamerika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nettoindtjeningen har i første kvartal været 86 mio. dollars sammenlignet med 68 mio. dollars i samme periode for et år siden. Salget faldt i kvartalet med syv procent til 1,2 milliarder dollars.

Koncernen, der er udsprunget af medicinalfirmaet Pharmacia, som ejer 85 procent af aktierne, siger, at ny lovgivning i Indien og Brasilien har været positiv med hensyn til GMO-produkter, men firmaet venter stadig på en afklaring i Europa.

Monsanto meddeler, at koncernen vil koncentrere sig om at hæve indtjeningen på de markeder, hvor firmaets produkter er godkendt og afvente muligheden for at ekspandere på andre markeder.

Koncernens såsæds-division har haft et godt kvartal med et overskud på 116 mio. dollars imod et tab i samme kvartal i 2001. Divisionens salg steg fra 498 mio. dollars i første kvartal 2001 til 585 mio. dollars i 2002.