Abonnementsartikel

Fra september vil Høng Landbrugsskole fokusere specielt på brugen af IT i driftsleder-uddannelsen

Høng Landbrugskole mener, at det er vigtigt, at en moderne driftsleder kan fungere og arbejde med det seneste nye inden for IT, fordi der bliver større og større behov for at bruge IT som styringsredskab i landbruget.

På baggrund af denne erkendelse har skolen investeret cirka en halv million kroner i IT de seneste to år, som har gjort det muligt at tilrettelægge driftsleder-uddannelsen med fokus på det nyeste inden for IT.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Således skal en stor del af undervisningen foregå med IT som et af de vigtigste redskaber i den driftsleder-uddannelse (modul 3), der starter i september og slutter seks måneder senere med tildeling af det grønne bevis.

Undervisningen bliver gennemført i et såkaldt elektronisk klasseværelse, hvilket betyder at:

Sparring på nettet

Viceforstander Peter Jørgensen, der bliver koordinator for kurset, mener, at en moderne driftsleder skal have overblik og kendskab til næsten alt, hvad der påvirker bedriften.

- Til dette findes der efterhånden et hav af hjælpemidler klar til at downloade. Vi tror på, at den dygtige driftsleder er den, der formår at hente de rigtige informationer hjem og tilkalde sig den bedste sparring. Derfor får IT endnu større betydning i driftsleder-uddannelsen i fremtiden, siger han.

Som noget nyt vil eleverne på uddannelsen fra september få tilbudt et ledelsesfag inden for informationsteknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Praktisk uddannelse

Høng landbrugsskole understreger, at selvom der vil blive fokuseret på IT, vil man ikke gå på kompromis med den praktiske del af uddannelsen. Eleverne skal stadig arbejde tæt sammen med aktive landmænd under deres uddannelse.

Driftsberegninger vil således altid indebære gårdbesøg, før beregningerne begynder. Eleverne skal også forsøge sig som sparringspartner for en landmand ved at observere og give anbefaling af ændringer i den daglige drift hos landmanden.

- På denne måde vil der til stadighed være en kobling mellem teori og praksis, siger Peter Jørgensen.

- Men når Høng Landbrugsskole tager dette IT-skridt, skyldes det alene, at vi tror på at eleverne i sidste ende bliver langt dygtigere driftsledere, hvilket der til stadighed er behov for i dansk landbrug, siger han.