Abonnementsartikel

Den 15. maj holder en gårdejer på Sydfyn åbent hus, hvor han deler ud af sine erfaringer med positionsbestemt planteavl

Den nyeste teknologi til støtte for effektiv planteavl er i fokus, når gårdejer Torben Thomsen, Holegård på Sydvestfyn, 15. maj er vært ved et åbent hus arrangement.

Landbrugets Rådgivningscenter har udpeget Holegård til demonstrationsejendom for positionsbestemt planteavl og samarbejdet markeres med åbent hus arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her vil Torben Thomsen sammen med planteavls- og maskinkonsulenter fortælle om sine erfaringer og forventninger.

Leverandørerne af udstyret vil efter oplæggene være til stede, fremvise produkterne og fortælle om teknikken.

På Holegård er der i flere år optegnet udbyttekort i forbindelse med mejetærskningen. I år har Torben Thomsen taget tre nye teknikker i brug, der yderligere skal effektivisere avlen.

Positionsbestemt tildeling af gylle ved hjælp af satellitnavigering. Ukrudtsbekæmpelse med injektionssprøjte, hvor doseringen er satellitstyret. Samt infrarød luftfotografering til bestemmelse af gødningsbehov.

Gode erfaringer

Erfaringerne med udbyttekort har været gode og Torben Thomsen har også store forventninger til de nye aktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har de seneste tre år brugt udbyttekort, hvilket vi har haft meget stor gavn af. I år er vi så begyndt med injektionssprøjtningen, som vil give en mere målrettet anvendelse af de enkelte midler, og det må kunne hjælpe til at nedbringe behandlingsindekset, specielt med den varierede jord, vi har på ejendommen.

- Med tildelingen af hjælpestoffer ved hjælp af GPS (Globalt Positionerings System – red.) mindsker vi gylleforbruget i lavninger og lavtydende områder, og intensiverer tilførslen i højereydende områder, hvor udnyttelsen forventes at være bedre, siger Torben Thomsen.