Abonnementsartikel

Dannelsen af Nordjysk Andel fik opbakning fra 75 ja-stemmer mod 15 nej-stemmer i Vrå og i ØAG tilsluttede 180 sig, mens kun 10 stemte nej

Et stort flertal på generalforsamlingerne i både Vrå Andel og Østvendsyssel Andels Grovvareforening (ØAG) har vedtaget at etablere en fælles forretning pr. 1. juli 2002 under navnet Nordjysk Andels Grovvarer, som i daglig tale skal kaldes Nordjysk Andel.

- Med etableringen af Nordjysk Andel er der skabt en stærk selvstændig Nordjysk Grovvareforretning, som er ejet og ledet af nordjyske landmænd, siger formændene for Vrå Andel og ØAG Søren Smalbro og Erik Mosegaard Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en omsætning på cirka 850 mio. kroner forventer de, at Nordjysk Andel bliver en betydende aktør på det nordjyske grovvaremarked.

- Med en solid egenkapital på 37 procent af balancen står Nordjysk Andel økonomisk godt rustet til fremtidens udfordringer, siger de.

Ifølge deres fælles meddelelse om vedtagelsen af fusionen, anfører de, at ØAG og Vrå Andel de senere år har haft et stigende salg og en stor tilgang af nye kunder.

- Den positive udvikling er et resultat af fokus på kvalitetsfoder og en målrettet satsning på kundetilpassede løsninger baseret på traditionelle grovvarer af høj kvalitet, ligesom en effektiv omkostningsstyring har bidraget til en god konkurrenceevne, siger de.

- Ved at samle aktiviteterne i Nordjysk Andel er grunden lagt for at fortsætte de senere års positive udvikling samt fastholde den høje konkurrenceevne til gavn for de nordjyske landmænd, erklærer de hidtidige formænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fusionsselskabets bestyrelse vil frem til den første ordinære generalforsamling i efteråret 2003 bestå af alle de hidtidige bestyrelsesmedlemmer i Vrå Andel og ØAG, og Søren Smalbro er udpeget som ordførende formand.

ØAG"s forretningsfører, Ove Nielsen, bliver ordførende direktør frem til han går på efterløn ved årsskiftet. Derefter overtages posten af Vrå Andels direktør Henning Bahnsen.