Abonnementsartikel

Nyt stort initiativ med forskning i landdistrikters udvikling får base i Esbjerg

Det et år gamle Center for Forskning og Udvikling i Landdistrikter (CFUL) i Esbjerg får det daglige ansvar for at drive et nyt, selvstændigt center med speciale i landdistrikternes udvikling.

Det nye initiativ skal være med til at støtte 12 lokale aktionsgrupper i deres arbejde med at skabe bedre arbejds- og levevilkår i landdistrikterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden skal der samles oplysninger om resultater af de lokale strategier og metoder, og disse skal formidles videre til andre områder i Danmark.

Centret skal også varetage kontakten til det europæiske netværkscenter i Bruxelles og til grupper og netværk i andre medlemslande. Målet er, at flere skal have gavn af de erfaringer, der bliver høstet i landdistrikterne i hele Europa. Det nye initiativ rækker frem til 2007 med et minimumsbudget på cirka 8,5 millioner kr.

Det betyder, at CFUL"s mange eksisterende aktiviteter skal udvides. Lige nu er CFUL travlt beskæftiget med en række undersøgelser af for eksempel iværksættere i landdistrikterne, foreningslivets betydning i en landkommune, regionale produkters potentialer, indikatorer for vækst og sammenhængen mellem de mange landdistriktsprogrammer.

Desuden står CFUL for flere fag ved Syddansk Universitetscenter. Undervisning og uddannelser er også centralt for CFUL, hvor et tæt samarbejde med KVL om en ny masteruddannelse "Landdistriktsudvikling og Landskabsforvaltning" er et eksempel.