Abonnementsartikel

Malkerobotter og græsmaskiner sælges nu via samme importør i Sønderjylland

Ud over malkerobotter sælger Lely Danmark A/S i Rødekro fremover også de velkendte græsmaskiner fra den hollandske fabrikant.

- Salget forgår nu direkte fra os og til slutbrugeren. I øjeblikket er vi i færd med, at ansætte medarbejdere, som får ansvaret for græsmaskinerne. Og til at servicer maskinerne har vi lavet en aftale med Arne Nielsen, Grønbjerg/Holmsland Maskinforretning, siger Gerth Pedersen, Lely Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Satser på robot-kunder

For øjeblikket er der omkring 200 besætninger her i landet, som anvender malkerobotter fra Lely.

- Ud over selve malkerobotten tilbyder vi vore kunder en vifte af tilbud i form af rådgivning i management og hygiejne. Derfor passer Lelys program af græsmaskiner også fint ind i vores ambition om, at tilbyde kvægbrugeren et bæredygtigt koncept, lige fra foderet bjærges over rådgivning og malkning til mælkekvalitet og hygiejne, siger Gerth Pedersen.

Fra lokal til landsdækkende

Arne Nielsen, Grønbjerg/Holmsland Maskinforretning, er ikke bekymret over at skulle til at arbejde også uden for det vestjyske område.

- Vi har handlet med maskiner fra Lely i over tre år og har kun positive erfaringer med maskinerne. De er robuste, er lette at vedligeholde og kræver kun et minimum af service, siger Arne Nielsen og tilføjer, at det indtil nu har været en dårlig forretning, at sælge reservedele til de hollandske maskiner.

Opbygget i moduler

Arne Nielsen fremhæver specielt de modul-opbyggede knivbjælker på Lely Splendimo-slåmaskinerne som årsagen til de lave driftsomkostninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at opbygge knivbjælken af knivmoduler og afstandsmoduler, som spændes sammen af en kraftig bæreaksel, opnår vi først og fremmest en meget servicevenlig knivbjælke, hvor modulerne let kan udskiftes enkeltvis. I modsætning til andre knivbjælker, hvor trækket sker igennem tandhjul, trækkes de enkelte skiver på Splendimo af en gennemgående aksel. Det reducerer kraftbehovet med 10 – 15 procent og giver en ensartet belastning af samtlige skiver, forklarer Arne Nielsen.

- Da de enkelte knivmoduler er fyldt op med fedt og ikke med olie som i andre knivbjælker, kan den arbejde i alle positioner fra vandret til lodret. Det gør den velegnet til klipning af grøftekanter og lignende. Nogle landmænd anvender lige frem slåmaskine til at studse læhegn med, fortæller Arne Nielsen.