Abonnementsartikel

Flere selskaber i DAT-Schaub-koncernen udskilles, og Danish Crown indløser TiCans ejerandel i de pågældende selskaber

Samarbejdet mellem slagteriselskaberne Danish Crown og TiCan i DAT-Schaub-koncernen koncentreres i fremtiden om tarmdivisionen.

DAT-Schaub ejes i dag af Danish Crown og TiCan med henholdsvis 94 procent og seks procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tarmdivisionen er DAT-Schaubs oprindelige kerneforretningsområde, og det vil fortsætte under DAT-SCHAUB a.m.b.a. med Lindy Munkholm som administrerende direktør.

Det indebærer, at slagteriproduktdivisionen - bestående af DAT-Schaub International og selskaberne Findane, Noridane Foods og Dubai Meat Packers - samt Emborg Foods A/S med virkning fra den 1. oktober 2002 udskilles fra tarmselskabet, og samtidigt indløses TiCans ejerandel i disse aktiviteter.

DAT-Schaub International og Emborg Foods er selvstændigt drevne forretningsenheder med internationale handelsaktiviteter indenfor kød- og levnedsmiddelområdet. Denne struktur videreføres uændret også efter den 1. oktober 2002. DAT-Schaub International ledes af adm. dir. Ole Hansen, mens adm. dir. Nils Dorin Jacobsen er ansvarlig for Emborg Foods A/S.

Driften i de berørte selskaber, som ifølge Danish Crown alle er i god udvikling, videreføres i øvrigt uændret. I løbet af året vil der i samarbejde mellem ledelse og ejere blive udarbejdet en langsigtet strategi for selskaberne.

DAT-Schaub koncernen omsatte i 2000-2001 5,9 mia. kroner inden for tre forretningsområder: tarmdivisionen, slagteriproduktdivisionen og handelsselskabet Emborg Foods.