Abonnementsartikel

Under navnet Valtra Finans har Valtra Danmark A/S indgået et samarbejde om finansiering af traktorer og andet materiel med leasingselskabet Nordania Leasing

Valtra Danmark A/S og Nordania Leasing har indgået et samarbejde om individuel finansiering af traktorer og andet materiel til danske landmænd. Samarbejdet er døbt Valtra Finans.

- Flere og flere landmænd vælger leasing, når de skal finansiere nye maskiner, og vi har over årene mærket en stigende efterspørgsel. Det er afgørende for Valtra Danmark, at vi kan tilbyde vores kunder denne service, fortæller salgschef i Valtra Danmark A/S, Michael Husfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Nordania kender til landbrugets stigende interesse for leasing.

- Når en landmand vælger at lease, bevarer han likviditeten i driften, får nyt udstyr og betaler for maskinen i takt med, at den tjener penge hjem til landbruget. Samtidig har landmanden den fulde fradragsret af leasingafgiften, siger Jacob Andersen, der er salgschef og daglig leder af Nordanias team af rådgivere, der udelukkende beskæftiger sig med finansiering til landbruget.

Fuld fleksibilitet

Når en landmand laver en leasingaftale med Valtra Finans, ejer selskabet maskinen og afskrivningsretten. Valtra Finans kan ikke opsige kontrakten i den givne periode. Derimod er aftalen fleksibel for kunden. Hvis virksomheden midt i perioden får behov for nyt udstyr, er der mulighed for at lave en ny leasingaftale.

- Denne fleksibilitet er vigtigere end nogensinde før i landbruget. Markedsforholdene gør, at landmænd skal kunne omstille produktionen, hvis efterspørgslen pludselig ændrer sig. Fleksibiliteten er en hovedårsag til, at flere og flere landmænd vælger leasing, forklarer Jacob Andersen.

Valtra Finans tilbyder også at tilpasse betalingen til landmandens individuelle behov. Det kaldes sæsonbetaling og indebærer, at leasingafgifterne betales på de tidspunkter af året, hvor der er størst likviditet til rådighed i driften. Når landmanden leaser, er der 100 pct. finansiering af traktoren, og der er ingen stempelmærker eller afgifter til staten forbundet med aftalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Leasing med restværdi

Som noget helt nyt tilbyder Valtra Finans sine kunder at lease med restværdi - også kaldet operationel leasing.

- Leasing med restværdi er likviditetsmæssigt billigere end traditionel leasing, og samtidig overgår risikoen ved et eventuelt salg af traktoren til Valtra Finans. Landmanden kan vælge enten selv at købe traktoren eller at returnere den til Valtra Finans, som så må sørge for at få den solgt, siger Jacob Andersen. Han påpeger også, at en anden fordel er, at operationel leasing ikke indgår i balancen på landmandens regnskab.

Tilbyder også lån

Valtra Finans tilbyder også traditionel lånefinansiering til de landmænd, der gerne selv vil eje deres traktorer eller maskiner.

- Vi går i alle tilfælde ind i en dialog med landmanden, og på den baggrund rådgiver vi den enkelte om den mest rentable løsning, siger Jacob Andersen.

Han påpeger, at det er svært at opstille faste regler for, hvornår en landmand bør vælge leasing, og hvornår det er fordelagtigt at låne pengene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle landmænd foretrækker at eje maskinen, så den figurerer i regnskabet. I den situation tilbyder vi kunden et lån. Men tendensen er helt klart, at flere ønsker den fleksibilitet og økonomiske handlefrihed, som leasing giver, fastslår Jacob Andersen.

Nordania Leasing er ejet af Danske Bank. Hvert år køber Nordania Leasing udstyr og maskiner for over seks milliarder kroner til dansk erhvervsliv.