Abonnementsartikel

Den svenske forening Södra Åby har meldt sig ind i den lokale andel

Endnu en svensk lokalforening har meldt sig ind i dla. Det er Södra Åby, som pr. 1. juli tiltræder som fuldgyldigt medlem, skriver dla i en pressemeddelelse.

Södra Åby er en forretning med otte ansatte og en omsætning på cirka 80 millioner. Fodersalget andrager 2.000 tons og kornmodtagelsen cirka 40.000 tons. Den daglige leder er forretningsfører Hans Ström og formand er Torgil Johansson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er selvfølgelig glade for den opbakning, de foreløbigt to svenske andelsgrovvareforretninger har vist os ved at melde sig ind i den lokale andel, siger Per Dige, direktør i Landsforeningen den lokale andel i Fredericia.

KLF er den anden svenske forening, som har meldt sig ind i dla. Og Per Dige er overbevist om, at flere er på vej.

-Siden KLF i Kristiansstad meldte sig ind i den lokale andel, har vi været klar over, at flere foreninger var på vej. Men derfor er det alligevel en tilfredsstillelse, når det lykkes, og det ender med medlemskab.

- Det, der tiltrækker de svenske foderstofforretninger, er helt klart den enkelte forenings og derigennem det enkelte medlems indflydelse på beslutningerne i den lokale andel. Derudover er fordelene ved fælles indkøb, erfaringsudveksling mellem foreningerne samt medlemskab uden at skulle give afkald på sin selvstændighed helt klart nøgleordene, for at vi tror på endnu flere indmeldelser fra svensk side, siger Per Dige.