I weekenden 3. og 4. august skrues tiden mellem 50 og 100 år tilbage på Morsø Traktormuseum i Outrup på Mors. Det sker, når Motor- og Traktor Klubben "Jylland" demonstrerer gamle høstmetoder på markerne omkring traktormuseet.

Der skal høstes med segl, le, selvbinder og de første mejetærskere. Der tærskes med plejl, pigtærsker trukket af en såkaldt hestegang og tærskeværk. Stationære motorer trækker kværnene, og markerne harves og pløjes med veterantraktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreningen til bevarelse af landsbykulturen i Vesthimmerland vil medvirke og blandt andet binde kornet op med håndkraft og betjene de gamle maskiner.

- Museet ønsker på denne måde at kunne være med til at overlevere tidligere tiders arbejdsmetoder til vor tids ungdom, så man herigennem kan få et levende indblik i vore bedsteforældres tidsalder og se, at tingene dengang ikke kunne løses ved et tryk på et par computertaster, men kun ved hårdt manuelt arbejde, siger Hans Larsen, Morsø Traktormuseum.

Et besøg på traktormuseet 3. eller 4. august giver foruden de mange aktiviteter også adgang til at se museets traktorsamling, som tæller 70 gamle traktorer, hvoraf den ældste er fra 1919.

Det er muligt at få yderligere oplysninger om museet på www.traktormuseum.net