Abonnementsartikel

Scantruck A/S lancerer nu Manitou MLT 523, der kaldes en kraftig maskine skjult i minilæsserens størrelse, på det danske marked

Manitous MLT 526 "Compact" var utrolig kompakt, men Manitou har nu lanceret en endnu mere kompakt landbrugsmaskine – MLT 523 - der ikke bare er kompakt.

- Den er ultrakompakt og sprænger alle normer for landbrugsmaskiner i så lille en størrelse - med så stor kraft. En kendsgerning der gør den velegnet, når pladsen er meget trang – både med hensyn til dørbredde og lavt til loftet, siger salgschef Peter Daugbjerg, Scantruck i Skive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den nye MLT 523 henvender Scantruck A/S sig først og fremmest til de danske landmænd.

Forklaringen er, at den med en bredde på 1,80 meter og en højde på 1,98 meter kan bevæge sig rundt, hvor pladsen er trang. Det gælder ikke mindst i ældre stalde, hvor der ofte er smalle døre.

Scantruck ser også kyllingefarmere som oplagte kunder, fordi den lille kompakte maskine kan komme rundt stort set overalt på en kyllingefarm.

Minilæsserens afløser

Manitou MLT 523 kan ifølge Peter Daugbjerg let blive minilæsserens afløser i mange situationer. For den fylder stort set ikke mere.

- Omvendt har den med 64 hestekræfter i turboversionen dobbelt så meget kraft som mange minilæssere. Kapaciteten er samtidig på 2.300 kg. Man skal derfor ikke lade sig narre af maskinens visuelle lidenhed. Den har saft og kraft – og ydermere er der fra førerhuset et usædvanligt fint udsyn, der både er med til at øge brugbarheden og sikkerheden, siger Peter Daugbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over landbrug vil MLT 523 også være interessant for de håndværkere, som har en del renoveringer i landbrugsbygninger og bygninger i det hele taget, hvor der er lavt til loftet og meget lidt plads.

Den fås med flere forskellige redskaber, så den let kan omstilles til så forskellige opgaver som rengøring og udmugning, stabling af halmballer, strøning, renovering i eksisterende bygninger og så videre.

Forskellige størrelser

MLT-serien varierer i størrelse med løftehøjder fra fem til syv meter.

MLT 526 kræver lidt mere plads end den nye MLT 523 – men ikke meget. Bredden er 2,01 og højden 2,06 meter. Den løfter problemfrit 2,6 tons til en højde af 5,15 meter. Den udmærker sig specielt ved stor stabilitet uanset terræn.

Med MLT 629 og 633 løftes 3,25 tons op i godt seks meters højde. Og for MLT 730 er det 4,16 tons i knap syv meters højde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til små og store landbrug

Salgschef Peter Daugbjerg, Scantruck, fortæller, at det især er MLT-serien, der hitter på salgslisten for landmænd i denne tid.

- Landmændene ønsker på én gang stærke, hurtige, letbetjente, holdbare og fleksible maskiner, der samtidig kan komme omkring overalt. Såvel i forhold til terrænet som til pladsen. Det er krav, som netop Manitou MLT-teleskoplæssere lever op til. Der findes Manitou-teleskoplæssere til ethvert formål – uanset landbrugets størrelse og specialisering, siger Peter Daugbjerg.

Flere typer styring

MLT-teleskoplæssere fås med såvel to– som firehjuls-styring, sidelæns styring og altid med firehjuls-træk.

- De er også ideelle i ujævnt terræn, har kraftfulde motorer og et særdeles stærkt chassis, der tåler hårdt arbejde, fremhæver Peter Daugbjerg.

Han tilføjer, at fleksibiliteten blandt andet betyder, at teleskopliftene kan fås med meget tilbehør: Eksempelvis frontfork til halm og hø, grab, ensilagelæsser, jordflytning, grøftegraver, udmugning, pulmantrailer og kornlæsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dertil kommer en god kørselskomfort, så brugeren sidder godt med god ventilation, et let og overskueligt betjeningspanel og dæmpet støjniveau fra maskinen. Og ikke uvæsentligt er det let og hurtigt at påfylde diesel samt tjekke olie og luftfiltre samt batteriet.

Kompakt teleskoplæsser

Scantruck A/S præsenterer også teleskoplæsseren Manitou MT 1033 HLT, som blandt andet via et specielt system sikrer, at maskinen står solidt og vandret – uanset terrænet.

Med Manitou MT 1033 HLT henvender Scantruck A/S sig specielt til mindre og mellemstore håndværkere, som har brug for en kompakt bæremaskine, som kan løfte to tons mursten op i næsten 10 meters højde. Men som såmænd også fint kan håndtere tunge halmballer.

- Manitou MT 1033 HLT udmærker sig ved kort akselafstand. Det betyder, at maskinen med sin bredde på kun 2,26 meter ikke behøver stor plads for at bevæge sig rundt. Desuden har den rimeligt store hjul, så eventuelle skader ved kørsel begrænses.

Vandret stilling

I øvrigt har den også såkaldt "Levelling". Det vil sige, at hvis teleskopliften står skæv på grund af terrænforskelle, så kan det udlignes via netop levelling-systemet. Altså, at selve maskinen fortsat står vandret – uanset terrænet er temmelig ujævnt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I længde når den ud på godt syv meter uden støtteben.

Med sine fire gear er hastigheden op til 28,1 km. i timen. Den har - som flere andre Manitou-maskiner - det hydraulik-system, som betyder, at brugeren kan vælge, hvor den maksimale kraft skal udnyttes – til kørsel eller til at løfte.

Selv om MT 1033 HLT er som skabt til håndværksmestre, så vil den også være et godt redskab for de landmænd, som har behov for at løfte halm eller andet i op til 10 meters højde uden at skulle bruge for meget udenomsplads.

Fransk træning

Manitou har i øvrigt for kort tid siden indviet et træningscenter, hvor medarbejdere fra 25 lande i verden lærer Manitous produkter at kende i dybden.

Også Scantrucks medarbejdere sendes til centret for at blive dygtigere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vore medarbejdere kender Manitou-produkterne virkelig i dybden. For dermed kan de yde den største service i forhold til kunderne, siger Peter Daugbjerg.

Manitou-koncernen omsatte i 2001 for 770 millioner euro (5,7 milliarder kroner), hvoraf 26 procent er fra landbruget og fødevareindustrien.

Scantruck sælger ud over Manitou også Case-entreprenørmaskiner samt byggelifte fra Genie. Seneste offentliggjorte omsætning var cirka 200 millioner kroner.