Abonnementsartikel

Den nye gummiged VF Venieri 9,63 er den nyeste model i Venieri-programmet, der tæller 16 modeller

Italienske VF Venieri har givet en ny model, VF Venieri 9.63, verdenspremiere på det danske marked.

Maskinen er en ni tons gummiged og er den 16. model i VF Venieri-programmet, der herhjemme repræsenteres af Matthiesens Entreprenørservice i Løgumkloster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motoren er en firecylindret 115 hk Perkins-motor, og den hydrostatiske transmission er med automatisk gearvælger, som ifølge Mathiensens Entreprenørservice betyder næsten ubegrænsede gearmuligheder i form af automatisk op- og nedgearing i fire gearområder.

- Vælges for eksempel fjerde gear, vælges samtidig gearene fra et til tre, så hele gearområdet fra nul til 34 km i timen er dækket, fortæller Preben Mathiesen, Mathiesens Entreprenørservice.

- Ved kørsel i grusgrave eller ensilagestakken er dette en mærkbar fordel, idet gummigeden selv vælger den mest hensigtsmæssige hastighed. Kombineret med Venieris antihjulspinfunktion samt den automatiske differentialespærre undgås, at geden graver sig ned. Kraftoverførslen og brydeeffekten vil derfor altid være den maksimalt opnåelige uden hjulslip, siger Preben Mathiesen.

Ekstra redskab

Løftehøjden er over fire meter. Et ekstra olieudtag på 9.63-modellen gør det muligt at montere et ekstra frontredskab. Oliemængden svarer til en effekt på 110 hk, hvilket ifølge den danske importør gør det realistisk at håndtere for eksempel en betonknuser, en flishugger, en sav til opskæring af træstammer eller en træfræser til oprydning på skovarealer inden nyplantning.

- Der er mange muligheder i denne maskine, og som supplement til standardprogrammet producerer vi vort Brutalis-specialudstyr til næsten enhver opgaveløsning, fortæller Preben Matthiesen.