Abonnementsartikel

Med Danish Crown i spidsen er Slagteriernes Arbejdsgiverforening på vej til at bryde med en stærk tradition

I marts besluttede Slagteriernes Arbejdsgiverforeninger med Danish Crown som største medlem at forlade Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger (SALA) med virkning fra den 1. oktober i år.

Og nu er de i stedet på vej ind i Fødevareindustriens Arbejdsgiverforening, som er en del af Dansk Industri, skriver Berlingske Tidende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med denne beslutning er der sket et afgørende brud med en hævdvunden tradition om, at landbruget står last og brast på denne front.

Fredag den 2. august skal Danish Crown tage stilling til, hvorvidt Slagteriernes Arbejdsgiverforening skal med i Dansk Industri, og den 5. august skal Tican tage stilling til spørgsmålet.

Slagterierne har forsøgt at få SALA til at gå samlet med i Dansk Industri, men uden held. Slagteriernes ændrede kurs skyldes angiveligt, at de har haft for svært ved at modstå presset fra slagteriarbejderne og deres fagforening, NNF, i overenskomstforhandlingerne.

Fra Mejeriernes Arbejdsgiverforening siger formanden, Ove Møberg, at man ikke har aktuelle planer om at melde sig ud af SALA, som har mistet en tredjedel af sit medlemsgrundlag. Han vil dog ikke gætte på, hvor man er om 10-15 år.

Medlemskabet af Dansk Industri sker enten fra 1. oktober eller 1. november 2002, og dermed er slagterierne kørt i stilling til overenskomstforhandlingerne 2003.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men vi sidder stadig ved den anden ende af forhandlingsbordet, har topforhandleren for slagteriarbejderne, Mogens Hjorth, tidligere sagt.