Abonnementsartikel

Otte besætninger er formentlig ramt af Newcastle Disease og flere kan være på vej

Den smitsomme Newcastle Disease har formentlig spredt sig til otte jyske besætninger, og flere besætninger, specielt i Vest- og Sønderjylland, kan i de kommende dage vise sig også at være ramt, frygter de veterinære myndigheder ifølge Jyllands-Posten.

Det første tilfælde blev konstateret ved Kolding, hvor 46.000 høns er blevet aflivet, mens sygdommen kostede 43.000 høns livet i Hadsund, hvor det andet tilfælde er konstateret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det største problem er, at rugeriet i Hadsund har solgt høns videre til seks andre besætninger, hvor de første prøver alle har vist sig at være positive, siger Preben Willeberg, veterinærdirektør i Fødevaredirektoratet.

Situationen er dog ifølge Preben Willeberg under kontrol de fleste steder, fordi de berørte besætninger ikke har haft smittefarlig kontakt. En undtagelse er området omkring Løgumkloster i Sønderjylland, hvor der er solgt høns i små portioner til en række privatpersoner, som de veterinære myndigheder endnu ikke har navnene på.

Alle hønseejere opfordres til at henvende sig til myndighederne, hvis de har mistanke om at have købt høns fra en sygdomsramt besætning, eller hvis deres høns viser tegn på sygdommen.

Der er etableret overvågningszoner i en radius af tre kilometer og 10 kilometer omkring de berørte ejendomme.