Abonnementsartikel

Ferramol er et nyt middel mod snegle, som ifølge Hedeselskabet både er effektivt og miljøvenligt

Sommeren har både været varm og fugtig, og det har betydet betydelige problemer med snegle.

Derfor lancerer Hedeselskabet et nyt middel, Ferramol, til sneglebekæmpelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fordelene ved midlet er, at det både er særdeles effektivt og helt uskadeligt for miljøet. Midlet består af et lokkemiddel for snegle og af jernfosfat, der i forvejen findes i naturen og er et vigtigt næringsstof for både mennesker, dyr og planter, siger Kurt Moestrup fra Hedeselskabet Skovudstyr.

Han påpeger, at midlet kun er skadeligt for snegle.

- Det nedbrydes naturligt og omdannes til næringsstoffer, der kan optages af planter og mikroorganismer, siger Kurt Moestrup.

Udviklet i Holland

Ferramol er udviklet i Holland og har været afprøvet til bekæmpelse af rød-, sort- og brunskovsnegl (Arion sp.) samt ager-, glat- og netsnegl (Deroceras sp.). Ved afprøvningerne har virkningen angiveligt ligget over eller på højde med tilsvarende kemiske midler.

Produktet leveres i form af små blå piller. Cirka 200 til 500 gram skal spredes pr. 100 kvadratmeter, og midlet virker under normale forhold i seks uger, oplyser Hedeselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig med de øgede problemer med snegle er der sket en stramning i kravene til kemiske bekæmpelsesmidler mod snegle. Det skyldes naturligvis både arbejdsmiljø og miljømæssige problemer med de kemiske midler.

- På den baggrund mener vi, det er fornuftigt at introducere et middel, der udelukkende er baseret på naturligt forekommende stoffer, og som oven i købet ikke er i nogen fareklasse, siger Kurt Moestrup.