Abonnementsartikel

Konkrrencestyrelsen har pålagt Danish Crown at sælge slagteriet i Struer som en følge af fusionen med Steff Houlberg

Konkurrencestyrelsen har godkendt den såkaldte trustee, der skal forestå salget af et af Danish Crowns produktionsanlæg. Dette anlæg er slagteriet i Struer, som var hjemsted for det tidligere Vestjyske Slagterier.

For at få tilladelse til at fusionere med Steff-Houlberg i foråret måtte Danish Crown indgå en række forpligtelser for at fremme konkurrencen. En af forpligtelserne var, at Danish Crown skal sælge et slagteri i god stand med en kapacitet på 10.000 svin om ugen. Slagteriet skal sælges til en konkurrent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Crown skal oven i handlen stille 24 mio. kr. til rådighed for køberen til investeringer mv. samt garantere en del af råvareforsyningen med svin.

Uafhængig sælger

Det var også en betingelse, at salget foregår uafhængigt af Danish Crown.

Dette er sikret ved, at en uafhængig såkaldt trustee får uigenkaldelig fuldmagt til at sælge slagteriet på Danish Crowns vegne. Danish Crown og Konkurrencestyrelsen er blevet enige om, at denne trustee skal være Jens Josefsen.

Jens Josefsen er 58 år, cand. merc. af uddannelse og har gennem sin karriere været adm. direktør for en række fødevarevirksomheder. Jens Josefsen er i dag bestyrelsesmedlem og –formand for en række virksomheder og virksomhedskonsulent.

Han er næstformand for Pølsefabrikken Gøl A/S, som konkurrerer med Danish Crown. Jens Josefsen har således ifølge Konkurrencestyrelsen et indgående kendskab til den danske fødevaresektor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange svin i området

Slagteriet i Struer vurderes at være velegnet til at fremme konkurrencen, fordi det ligger i et område med mange svineproducenter. Det har en kapacitet til at slagte 14.000 svin om ugen, hvilket svarer til 3,5 procent af den danske svineproduktion eller 18 procent af supermarkedernes og de uafhængige forædlingsvirksomheders behov for forsyninger. Slagteriet har i dag cirka 200 ansatte og lukkes i løbet af efteråret som led i Danish Crowns strukturrationaliseringer.

- Vi er glade for, at salgsarbejdet nu kan gå i gang, siger Finn Lauritzen, direktør for Konkurrencestyrelsen.

- Vilkårene er gjort attraktive for interesserede købere, fordi det er vigtigt at få konkurrence på dette marked. Interesserede købere kan fortroligt henvende sig til Jens Josefsen for at sondere mulighederne. Så vi håber på en vellykket proces, siger han.