Abonnementsartikel

Ny fond skal videreudvikle dansk gastronomi

Dansk gastronomi får i de kommende år bedre mulighed for at videreudvikle sig og fastholde en position blandt de førende i verden.

Det skulle gerne blive resultatet af et initiativ fra Danish Crown, som sammen med fremtrædende danske kokke har givet startskuddet til etablering af "Fonden til fremme af Dansk Gastronomi".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet er at få en startkapital på en halv million kroner, som skal støtte danske kokke til at rejse ud og via kurser og studieophold komme hjem med inspiration til at videreudvikle kokkekunsten i Danmark.

Samarbejde i et par år

Danish Crowns interesse i at støtte dansk gastronomi med en fond skal ses på baggrund af et samarbejde, som slagterikoncernen har haft gennem et par år med nogle af landets dygtigste kokke.

- Det var for nogle år siden blevet - næsten "comme il faut" - at skælde slagterierne ud for ikke at arbejde seriøst med kvaliteten. For at rydde den misforståelse af banen syntes vi, at vi ikke kunne gøre noget bedre end at indlede et samarbejde med de mest kvalitetsbevidste og de mest krævende, når det gælder den højere gastronomi, nemlig de bedste af landets kokke, så vi derigennem kunne føre bevis for, at vi kan levere kvaliteten til både hverdag og fest, siger hjemmemarkedsdirektør Karsten Deibjerg, Danish Crown.

- Det samarbejde har givet os megen inspiration, som vi kan bruge til at produktudvikle vore råvarer til glæde for også alle vore andre kunder - og som kan være med til at fremme dansk køds renommé, tilføjer han.

- Det er også baggrunden for etablering af fonden til fremme af dansk gastronomi, siger Karsten Deibjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Startskud på Mols

Fondens etablering blev skudt i gang med et gastronomisk arrangement, som ikke tidligere er set på dansk grund. 10 af landets allerdygtigste kokke havde sat hinanden stævne på Molskroen på Djursland og sammensatte her en otteters menu, hvor kokkene i indbyrdes konkurrence kappedes om at give gæsterne den største smagsoplevelse.

De medvirkende kokke var: