Abonnementsartikel

Økologisk Landsforening er på trapperne med et nyt forbrugermagasin for økologiske forbrugere

Spir er navnet på et nyt forbrugermagasin, som Økologisk Landsforening står bag. Bladet handler om mad og økologi, og det er en del af Økologisk Landsforenings indsats for at organisere flere medlemmer, som kan stå bag foreningens kamp for sundere fødevarer, bedre dyrevelfærd og et renere miljø.

Spir udkommer første gang 31. august 2002, hvor det blandt andet vil være at finde på årets økologiske høstmarkeder og derudover vil blive bragt ud med firmaet Aarstiderne og andre økologiske abonnentsordninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med et første oplag på 37.500 er det vores mål at nå ud til de økologisk interesserede forbrugere over hele landet, fortæller magasinets redaktør, Agnete Friis.

Temaet i det første nummer er brugen af tilsætningsstoffer i økologisk mad. Fremover skal Spir udkomme med holdninger og viden samt et nyt tema fire gange årligt.

- Hovedvægten i magasinets emner ligger på danske, økologiske fødevarer, men vi vil også skrive om bolig, tøj og livsstil i det økologiske landskab. Spir skal være med til at stille kritiske spørgsmål til både den konventionelle og økologiske fødevareproduktion og samtidig skabe en ny debat om den mad, vi spiser, lyder ambitionen fra Agnete Friis.

Hun vil sætte fokus på, hvordan vores mad bliver til i dag, og hvilke fødevarer vi vil have i fremtiden.