Fødevaredirektoratet lemper nu yderligere det midlertidige eksportforbud, der blev indført i forbindelse med udbruddet af fjerkræsygdommen Newcastle Disease.

Fra og med torsdag 29. august er det igen tilladt at eksportere levende fjerkræ, slagtefjerkræ og rugeæg fra de regioner i Danmark, hvor der ikke har været udbrud af sygdommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU-Kommissionen støtter, at der åbnes for yderligere en del af den danske fjerkræeksport, fordi udbruddet af Newcastle Disease skønnes at være under kontrol.

Sjælland, Fyn og Bornholm har siden 19. august haft lov til at eksportere slagtefjerkræ og rugeæg, men nu udvides retten til også at omfatte levende fjerkræ, ligesom også den del af Nordjylland, som ligger nord for Limfjorden, kan åbne for eksporten fra i morgen.

Lempelser for jagt

Jægerne kan også se frem til lempelser af de restriktioner, der ellers kunne ramme deres efterårsjagt på fjervildt som fasaner og agerhøns.

En ny bekendtgørelse sikrer, at de er undtaget fra det totale forbud mod handel og transport af hobbyfjerkræ, der også omfatter transport af fjervildt, der nedlægges i forbindelse med jagt.

Det betyder, at jægere har lov til at tage det fjervildt, de skyder, med hjem, ligesom de har lov til at levere det til autoriserede vildtvirksomheder.