Abonnementsartikel

Svend Erik Mørk, Dansk-Fransk Maskinimport A/S, har indgået et samarbejde med østrigske Pöttinger om at lagerføre og distribuere reservedele til de danske Pöttinger-forhandlere

Østrigske Pöttinger har i hvert af de seneste år fordoblet omsætningen i Danmark. Det har givet et stort arbejdspres på selskabets danske agent, Thomas Birkballe, som derfor nu har fået assistance til at sikre reservedelsforsyningen til de danske kunder.

Pöttinger har således indgået en aftale med direktør Svend Erik Mørk, Dansk-Fransk Maskinimport A/S i Hobro, om at lagerføre reservedele til de maskiner, som firmaet har solgt i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I første omgang investerer vi mellem 500.000 og 700.000 kroner i at lægge et dansk lager op med reservedele. Ifølge vores aftale køber jeg reservedelene ud fra data om Pöttingers erfaring og historik på det danske marked, fortæller Svend Erik Mørk.

Han har i aftalen med østrigerne sikret sig, at han har returret i to tempi. Første gang efter 12 måneder og igen efter 24 måneder.

- På den måde har vi mulighed for selv at opbygge erfaring og justere lagerføringen, forklarer Svend Erik Mørk.

Via forhandlere

Svend Erik Mørk understreger, at reservedelene skal distribueres via de danske Pöttinger-forhandlere.

- Vi skal kun servicere forhandlerne, understreger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen om at Dansk-Fransk Maskinimport skal lægge et lager op af Pöttinger-reservedele blev indgået for kun en uge siden.

Svend Erik Mørk finder den nye opgave spændende, fordi han tidligere har forhandlet reservedele for andre firmaer, og fordi han finder det er interessant at være med i noget, som har optur.

Svend Erik Mørk mener ligefrem, at Pöttinger på nogle områder er foran udviklingen.

- De er især stærke på græsmaskiner, som udgør cirka 43 procent af deres omsætning, som sidste år lå på cirka 925 millioner danske kroner.

Imod odds

Ifølge Svend Erik Mørk har Thomas Birkballe gjort det godt for Pöttinger på det danske marked og har fordoblet omsætningen årligt, så den i dag udgør omkring 11 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har besøgt fabrikken og mener, at der er tale om absolut kvalitet. Det er også derfor, at Thomas Birkballe har fået succes endda på trods af, at der ikke har været et centralt dansk reservedelslager.

- Mange har vel som udgangspunkt ment, at det Thomas Birkkballe har præsteret, slet ikke kunne lade sig gøre, siger Svend Erik Mørk.