Abonnementsartikel

Hos Dansk Familielandbrugs medlemmer rejses der nu krav om en urafstemning om fusionen med Landboforeningerne - formand og næstformand på kollisionskurs

Debatten breder sig hos Dansk Familielandbrug i spørgsmålet om fusionen med Landboforeningerne.

Nu er der krav fremme om at lade alle aktive medlemmer stemme om fusionen, skriver LandbrugsMagasinet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kravet om urafstemning kom til udtryk, da Vejle Amts Familielandbrug sidste uge holdt møde om fusionsforslaget. Flere af de fremmødte var ikke tilfredse med, at de 150 delegerede alene skulle tage stilling til fusionen.

Formand Peder Thomsen er umiddelbart positivt indstillet. Formanden for Vejle Amts Familielandbrug, Svend-Aage Steenholdt, vil heller ikke afvise tanken.

- Viser der sig at komme et massivt ønske om en urafstemning, så mener jeg bestemt, vi bør se på det.

Fronter trækkes op

Formand Peder Thomsen har for nylig sendt et brev til alle lokalforeningsformænd som svar på et brev, som en gruppe tilhængere af et selvstændigt familielandbrug havde udsendt for to uger siden.

- Jeg føler, at de pådutter mig og de i bestyrelsen, som går ind for en samling af kræfterne på landsplan, nogle motiver, som vi ikke har, skriver Peder Thomsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han skriver endvidere, at tidligere tiders meningsforskelle bør bilægges, og at familielandmændene bør finde sammen med de meningsfæller, der også er organiseret i Landboforeningerne.

Næstformand Niels Chr. Larsen kritiserer i et debatindlæg i LandbrugsMagasinet Peder Thomsen for at handle helt på egen hånd med hensyn til fusionsaftalen.

- Er det ikke besynderligt, at han (Peder Thomsen red.) ikke vender tingene med sine næstformænd, inden han drager til Kina og indgår en aftale, spørger Niels Chr. Larsen.

Han er endvidere fortørnet over, at formanden bruger familielandbrugets midler til at udsende sine synspunkter, når modstanderne selv skal skaffe midlerne til deres kampagne.