Abonnementsartikel

New Holland har udviklet en ny serie rundballepressere, som får seriebetegnelsen BR

BR750 er navnet på New Hollands nye rundballepresser med variabelt kammer, som afløser 600-seriens 658-model.

Med modelbetegnelsen BR indføres ifølge New Holland en enestående balleform og fasthed. Valget mellem net og garn skulle blive let, og afgrødeindføringen er ifølge producenten super-jævn ved hjælp af en unik rotor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En særligt bred opsamler skulle betyde forøget produktivitet, og New Holland fremhæver også, at der er nem adgang til den regelmæssige vedligeholdelse.

Den maksimale diameter på ballerne bliver 1,80 meter.

- Det nye BR-udvalg af rundballepressere fra New Holland har bevaret egenskaberne, som gjorde forgængerne så succesfulde, men vi har forbedret designet for at give landmænd og maskinstationer det bedste inden for teknologien af ballepressere, siger New Hollands specialist i ballepressere, Derek Gardner.

- Ved udvikling af BR-serien har ballens form og opbygning haft førsteprioritet. Tilligemed har der været fokus på at tilføje nye egenskaber, der sikrer fremstilling af baller med en ensartet form, ensartet fasthed og rene kanter. Alle baller, der fremstilles, er et vidnesbyrd om, hvad New Holland kan præstere, fremhæver New Holland i en pressemeddelelse.

BR-serien fås med pick-ups i to udgaver. En 2,0 meter bred version og som noget nyt for BR-serien en 2,3 meter bred XtraSweep-pick-up (ISO standard).

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at opnå maksimal holdbarhed og stabilitet er begge versioner udstyret med to kraftige eksterne kamme. De brede styrehjul er standard på den 2,3 meter brede pick-up, hvilket ifølge New Holland giver et excellent flow.

Ensartet indføring

Den W-formede SuperFeed-rotor er et nyt design, der ifølge New Holland giver en god kapacitet og indføring. Tre rækker tænder, der er monteret i W-form, tager afgrøden fra pick-up"en og fører den ensartet og direkte ind i ballekammeret.

BR-serien fås med en såkaldt CropCutter, og når den er monteret, indfører W-rotoren ifølge New Holland selv de tungeste afgrøder igennem 15 individuelt beskyttede no-escape-knive, hvilket resulterer i en kort og ensartet snitlængde.

- Det forøger den overordnede produktivitet og minimerer forbruget af energi, siger Derek Gardner.

Reversering af rotor er også en mulighed med enten manuelt eller hydraulisk system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellerne med 2,0 meter pick-up er udstyret med et dobbelt krumtap-gaffelsystem, mens den store 2,3 meter pick-up kan vælges med en Super Feed-rotorindføring eller en Super Feed CropCutter.

- CropCutter og Bale Command Plus-overvågningssystemer, der installeres i traktorkabinen, er en formidabel kombination. Alle funktioner og styregreb gør det let at håndtere og overvåge arbejdsgangen fra traktorens førerkabine, hedder det i New Hollands pressemeddelelse.

Den nye ekstra-brede pick-up og W-designede SuperFeed-rotor sikrer et ensartet og jævnt flow ind i det patenterede Roll-Beltkammer, hvor ballerne dannes. De fem ruller og seks endeløse remme er nøglen til ballernes form.

Garn og net

BR-serien er lige velegnet til brug med garn eller net, uden at det er nødvendig med nogen ændring, når man skifter mellem de to metoder.

Nettet omvikles med New Hollands EdgeNet-system. Dette patenterede system anvender et ekstrabredt andenæb, som vikler nettet direkte om ballens overflade og over ballens kanter for at give et fast og rent resultat.

Riller i siderne af ballekammeret hjælper med til at balleindpakningen løber stramt - og giver en balle næsten helt uden tab af afgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det ekstra brede andenæb giver mulighed for at anvende net op til en bredde på 1,3 m som rækker ud over kanterne, så ballerne lettere kan modstå skader fra vind og vejr, fremhæver New Holland.

Brug af garn foregår ved at to teleskoparme indsætter garnet i kammeret og breder det sideværts over ballens overflade, mens den roterer. Dermed holdes garnet stramt og ensartet.

Store sideafskærmninger, der understøttes med gascylindre, giver nem adgang til de kraftige, udvendigt monterede rullelejer, mens adgangen fra fronten giver hurtig og enkel udskiftning af net og film, uden at operatøren skal kravle op på ballepresseren.