Abonnementsartikel

Tre dyreorganisationer opfordrer Justitsministeriet til at lovgive om kattehold

Et debatoplæg fra Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn peger på, at der er behov for lovgivning for at give katte et bedre liv.

Baggrunden for debatoplægget er, at katten nu er det mest populære kæledyr i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alligevel findes der omkring 600.000 herreløse katte, hvoraf en stor del lever en kummerlig tilværelse med underernæring, slagsmål og sygdomme, mener de tre organisationer.

Derfor har de udarbejdet et debatoplæg til at forbedre kattens såkaldte retstilling. Oplægget bliver fremsendt Justitsministeriet, Folketingets Retsudvalg og Det Dyreetiske Råd om lovgivning vedrørende mærkning, og registrering af katte.

- Udover ønsket om at henvendelsen udmønter sig i en kattelov, er det håbet, at debatoplægget kan bruges som et konstruktivt bidrag til det Dyreetiske Råds arbejde med at gennemgå kattens forhold, hvilket gerne skulle resultere i et oplæg til en generel forbedring af kattenes velfærd, lyder det fra foreningerne.

De peger på, at enkelte kommuner har indført ordninger, der skal løse problemerne med de mange herreløse katte. Løsningen hedder dog som regel aflivning, og det mener de tre organisaationer ikke er en god løsning.

- Problemet skal løses ved ondets rod. Det vil sige, at kattene skal registreres ligesom hundene, og for at sikre et godt liv for dom, skal der indføres regler om, hvordan man må holde dem, mener Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig mener de tre foreninger, at fritgående kattes reproduktionsevne skal kontrolleres.