Abonnementsartikel

Antallet af nyregistrerede traktorer i august måned var 25 lavere end i juli

I august blev der i alt indregistreret 212 nye traktorer fordelt på 15 af de 19 mærker, som fremgår af statistikken.

Det fremgår af den seneste opgørelse over nyregistrerede traktorer i Danmark, som også viser, at der er en del variation mærkerne imellem fra måned til måned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Augustsalget lå dog generelt betydeligt over salget i maj og juni, da det totale salg dengang var henholdsvis 168 og 183 nye traktorer.

Statistikken afslører også, at salget i januar, februar og marts var ganske pænt med 310, 258 og 366. Det vil sige, at marts-salget er dobbelt så stort som maj-salget.

De enkelte mærkers andel af salget i en enkelt måned afslører derfor ikke ret meget om deres indbyrdes styrkeforhold, som bør opgøres ud fra salget i årets første otte måneder.

Det største mærke er i årets første otte måneder New Holland, som med et samlet salg på 435 traktorer tegner sig for en markedsandel på 24,53 procent af det samlede salg på 1.971 traktorer.

På andenpladsen er John Deere, som i år har solgt 326 traktorer og tegner sig for en andel på 16,54 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige efter følger Case og Massey Ferguson med henholdsvis 13,7 og 13,44 procent. Også Valtra har ganske godt fat i markedet med en andel i år på 11,72 procent.

Fra de større mærker er der et spring ned til de næste mærker på listen. Det er Deutz-Fahr, Renault og Fendt som med salg på mellem 88 og 72 traktorer indtil nu tegner sig for et salg omkring fire procent af markedet.

De øvrige mærker fordeler sig med et salg fra en til 47 traktorer indtil nu i år.