Abonnementsartikel

Valtra lancerer en ny A-serie, en serie skovmaskiner og skovudstyr til landbrugstraktorer

Samtidig med introduktionen af T-serien lancerer Valtra en A-serie, der er en styrkelse af de mindre traktorer fra den finske producent. Ændringerne er sket på basis af tilbagemeldinger og ønsker fra kunderne.

Den nye A-serie har en synkroniseret 12+12-trins gearkasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan frit vælges mellem at have betjeningshåndtaget til at vælge kørselsretning placeret enten ved højre eller venstre side, alt efter hvad den enkelte foretrækker, eller efter hvad der passer bedst til de opgaver, traktoren skal bruges til.

Der er også andre muligheder for individuelle tilpasninger.

Fra 63 til 98 hk

Den mindste traktor i serien er den tre-cylindrede model A65. Den største er den fire-cylindrede model A95.

Efter den nye ISO 14396 standard ligger motoreffekterne fra 63 til 98 hk, og der er ifølge Valtra masser af drejningsmoment i forhold motorstørrelserne.

Den kompakte konstruktion har et godt effekt/vægt-forhold, og med 18,4R-dæk vejer den store model A95 under 3.600 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med A-serien tilbyder Valtra en kombination af kraft og behændighed til såvel tungt arbejde som lette have/park-opgaver samt opgaver hos kommuner og amter.

Akselafstanden på den trecylindrede model A65 og den firehjulstrukne model A75 er 2.255 millimeter. På de firecylindrede modeller, A85 og A95, er akselafstanden under 2.400 millimeter.

Udstyr

I stedet for en mekanisk betjent lift kan man vælge det meget præcise elektrohydrauliske Autocontrol-liftsystem, som er velegnet ved kørsel med redskaber og maskiner med hydraulisk betjente komponenter.

Ved konstruktionen af Valtras A-serie er der lagt stor vægt på alsidighed. Det er slanke traktorer, som kan komme rundt, hvor pladsen er begrænset i både bredden og højden. Fordelene ved, at traktorerne er så smalle, viser sig for alvor i ujævnt terræn og ved arbejde i skoven.

Sidespejlene er lette at dreje ind, når der skal bakkes på steder, hvor der er begrænset plads i bredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Førersædet kan drejes 180 grader, så ergonomien er i orden, for eksempel ved anvendelse af læssegrab. To varmeapparater i førerkabinen sikrer en arbejdsplads med både frisk luft og en passende temperatur.

Ny skovlinje

Valtra er også arbejde i skoven – både med hensyn til skovinddækkede traktorer, skovningsudstyr til påbygning og brug på landbrugstraktorer og så de professionelle skovningsmaskiner.

De professionelle maskiner fås nu også i en F-linje, der er baseret på knækstyrede Valtra-traktorer.

F-serien byder på en fældningsmaskine, der kan klare stammer op til 400 mm. Der kan vælges mellem to typer fældehoveder, og en type kran med en rækkevidde på ni meter.

F-serien er også en udkørselsmaskine, hvor kranen er monteret på vognen, som har mekanisk træk på hjulene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til landbrugstraktorerne kan Valtra tilbyde påbygningskran med fældehoved, frontlæsser og skovvogn med kran.