Abonnementsartikel

Risø indvier nyt center, som skal samle forskningen i vindenergi under ét tag

Forskningen i vindenergi, som har givet Danmark en internationalt førerposition, begyndte i slutningen af 1970"erne som en mindre aktivitet ude på en mark tæt ved Risø.

Nu samler forskningscentret aktiviteterne i et nyt vindenergicenter, som indvies 8. oktober.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vindmøller er Danmarks tredjestørste eksportvare, og danske vindmøller udgør godt 50 procent af verdensmarkedet for vindmøller. Alligevel skal vi være forberedt på en øget international konkurrence fra både Europa og USA, siger administrerende direktør Jørgen Kjems, Risø.

- Med vindenergicentret har vi samlet vores 120 vindfolk under ét tag og styrket samarbejdet og forskningen. Dermed er det, der for 25 år siden startede som en marginal aktivitet ude på marken, nu kommet helt ind i hjertet af Risø, siger han.

- I foråret dannede vi Dansk Forskningskonsortium for Vindenergi i fællesskab med andre førende danske forskningsinstitutioner. I dag indvier vi vindenergicentret, og inden årets udgang tager vi en ny prøvestation for store vindmøller i brug. Alt sammen vigtige skridt i Risøs strategi om at fastholde og udbygge Danmarks globale førerrolle, når det gælder udvikling af bæredygtige energiteknologier, siger Jørgen Kjems.